Un organism ONU face presiuni pentru controlul Internetului

By | 13 noiembrie, 2012
Distribuie prietenilor!

Un scandal la nivel mondial a izbucnit cu privire la cine ar trebui să controleze şi să profite de pe urma Internetului, după ce un proiect de lege propus de către un organism al Organizaţiei Naţiunilor Unite a fost publicat online.

Puţin cunoscutul organism al ONU, Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor (ITU), face presiuni pentru reglementarea Internetului şi a propus o serie de reforme, care ar putea sufoca libertatea de exprimare şi ar face ca utilizatorii să plătească suplimentar pentru a utiliza servicii, cum ar fi Skype şi e-mail.

Australia şi Statele Unite au semnalat deja îngrijorarea lor cu privire la acest plan, despre care experţii spun că ar putea permite ţărilor să închidă Internetul în cazul în care s-a sesizat că anumite informaţii mai delicate pot fi făcute publice.

Propunerile ITU includ, până în prezent, crearea de reglementări care să dezvăluie locaţia utilizatorilor, impozitarea ţărilor bogate pentru a finanţa Internetul, crearea infrastructurii în ţările mai sărace, schimbarea modului în care companiile se plătesc reciproc pentru a dirija traficul pe Internet.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge