Securiştii lui Băsescu la parada de Ziua Naţională

By | 3 decembrie, 2012
Distribuie prietenilor!

Sâmbătă, la parada dedicată Zilei Naţionale de la Arcul de Triumf, am fost surprins să văd o mulţime de maşini aparţinând SRI şi trupelor speciale parcate pe aleile şi străzile laterale zonei de defilare. De asemenea prin mulţime mişunau o grămadă de jandarmi şi agenţi în civil.

Mi s-a părut surprinzător, deoarece era vorba de o sărbătoare naţională, nu de o manifestaţie de protest, un miting cu caracter politic sau sindical, unde puteau izbucni lesne conflicte şi acţiuni violente. Atunci de ce atâtea precauţii?

Mi-am dat seama care era şmecheria, mai pe seară, când au apărut înregistrări video în care cetăţeni prezenţi la paradă erau intimidaţi sau chiar săltaţi de agenţi de securitate infliltraţi în mulţime, doar pentru că au strigat “Jos Băsescu” s-au l-au huiduit pe preşedintele demis la referendum.

Văzând imaginile, constat că trăim de fapt într-un stat poliţienesc în care s-a instaurat dictatura lui Băsescu, deoarece nu văd nicio deosebire între imaginile din 2012 şi scenele de pe vremea lui Ceauşescu, în care securişti înalţi, tunşi perie şi cu ochi albaştri, săltau “oamenii muncii” care la defilările de 23 August spuneau bancuri cu Nea Nicu, sau nu aplaudau şi scandau cu suficient entuziasm.

4 păreri la “Securiştii lui Băsescu la parada de Ziua Naţională

  1. haladytu

    @fed, de ce nu-i spui lu’ nenea ca ceea ce pretinde e utopie? Fed, daca m-as lua dupa alde D.T. ar trebui sa nu existe paza si protectie nicaieri, ca toti sunt securisti. Dar apropo, uite ce sincer lupta D.T. impotriva capitalismului-are reclama la e-mag! Hai sa lasam prostiile, fed!
    P.S. Astept sa ma faci taran.

  2. Dan Tănăsescu Post author

    eMag e firmă românească şi ăla e un banner de afiliat, nu e reclamă. Referitor la pază şi protecţie, hm… Serviciile de securitate, pază şi protecţie sunt OK, atunci când e nevoie de ele, dar poliţia politică şi diversiunile sunt cu totul altă mâncare de peşte! 😀

  3. iulian

    Tare mi-e drag cand vad saraci d-astia de n-au de o cola la mana a 2-a, cum sunt ei asa capitalisti convinsi, cum depisteaza ei comunistii nestiind ca apartamentul mizer de bloc in care s-au nascu si in care locuiesc impreuna cu mamica si taticul, probabil someri tristi ai regimului bogatilor de dreapta – adepti ai supravietuirii de tip darwinist, cum se plimba ei tatntos prin cartier cu turul blugilor la genunchi, nedezvoltati (au fete infantile la 18-20 de ani, rahitism, gigantism, etc) din pricina carentei de vitamine mult prea scumpe pentru bugetul familial care trebuie sa se imparta intre plata intretinerii dictate de costul energiei vandute de baetii destepti ai regimului, ratele la plasma/frigider/ifon/masina de spalat vase, cum o ard ei de dreapta prin apartamentul inghetat si fumeaza etnobotanice pe datorie legalizate de Boc, aproape as zice ca sunt niste tigrii capitalisti daca n-as stii ca la prima flegma in fata ar deceda la locul faptei. Sa vad atunci cand s-o imbolnavii si n-o sa-i asigure „casa” decat o consultatie si o aspirina cum o sa tipe ma-sa sa dau sms la 1234 sa-i ajut rahiticul de dreapta, sa vezi ce-o sa ma rad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge