Doreii şi meşterii Manole de la Apa Nova

By | 12 decembrie, 2012
Distribuie prietenilor!

Există un loc pe strada pe care locuiesc, în faţa blocului, în dreptul unei scări alăturate, unde o dată la câteva luni vine o echipă de meşteri de la “Apa Nova”, înconjoară locul cu bandă din aceea galbenă, sparg asfaltul cu pick-hammer-ul, fac ce fac acolo, după care astupă groapa la loc. De fapt sunt mai multe asemenea locuri prin zonă, dar eu mă refer acum doar la cel mai apropiat de mine şi care mă afectează în mod direct.

Povestea durează cam de 5 ani, dacă nu mai mult. Ultimul episod însă, care este în derulare, depăşeşte orice imaginaţie. În urmă cu aproape o lună, “doreii” au venit din nou şi au făcut groapa la locul respectiv. După 3 – 4 zile de “lucrări” au astupat-o la loc, pentru ca, după numai 2 zile, să vină din nou şi să o facă la loc.

De curiozitate am trecut într-o zi pe acolo să văd care e situaţia. O groapă adâncă cam de 1 metru şi jumătate, plină cu apă, în care se zărea o conductă foarte ruginită, care arăta jalnic. Chiar nu îmi pot da seama ce este de reparat atâta la ea şi de ce durează aşa de mult! Azi, la aproape o lună de când a început povestea, încă se mai auzea moto-pompa care scoate apa din groapă.

Consecinţele acestor nesfârşite reparaţii sunt foarte neplăcute şi destul de costisitoare, pentru mine şi probabil şi pentru vecinii mei. Aproape în fiecare dimineaţă este oprită fie apa rece, fie apa caldă, sau apa rece şi apa caldă simultan. După câteva ore, când se dă drumul la apă, ceea ce vine pe conductă pare a fi mai degrabă cafea sau coca-cola, decât apă potabilă sau menajeră. Deci trebuie să plătesc o cantitate considerabilă de apă, care nu poate fi folosită nici pentru băut, nici pentru spălat, sau vreo altă activitate casnică.

Plus de asta, cam de fiecare dată după ce este oprită apa, se strică câte un robinet, o garnitură, evident din cauza apei murdare, plină de pământ, pietricele şi alte impurităţi şi din cauza variaţiilor de presiune în urma opririlor repetate ale alimentării cu apă.

În consecinţă, pe lângă disconfortul creat de lipsa apei, mai trebuie să scot, obligat-forţat, nişte bani din buzunar, pentru apa inutilizabilă şi pentru nişte reparaţii neprogramate, devenite tot mai dese. Şi asta numai pentru că cei de la “Apa Nova” sunt incompetenţi şi total dezinteresaţi de cei pe care îi deservesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge