Pacea e mult mai ieftină decât războiul

By | 4 ianuarie, 2013
Distribuie prietenilor!

Am aflat recent, dintr-un documentar, că Statele Unite au cheltuit pentru „apărare” în perioada 1945 – 2008 circa 21 de trilioane de dolari (21.000.000.000.000). Iar pentru ca fiecare locuitor al planetei să beneficieze de hrană, apă, adăpost, educaţie şi asistenţă medicală la un nivel decent, este nevoie de 17 miliarde de dolari anual (17.000.000.000), adică cu 3 miliarde mai puţin decât a împrumutat Băsescu în 2009, ca să facă pomană băncilor străine.

Deci vă daţi seama cât de puţin e nevoie pentru ca toţi oamenii din lume să trăiască bine şi la ce nivel de trai am ajunge, dacă psihopaţii care vor să conducă omenirea ar renunţa la furăciuni şi la cheltuieli astronomice pentru războaie aducătoare de moarte, boli, sărăcie şi foamete???

4 păreri la “Pacea e mult mai ieftină decât războiul

  1. Gabi Dumitrescu

    Cred ca ceva e in neregula cu cifrele. 17 miliarde pe an inseamna cam 3 dolari de om, ceea ce mie mi se pare foarte putin.

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Suma nu este raportată la numărul de indivizi de pe glob, ci la nevoile de dezvoltare. Nu trebuie să faci un spital pentru fiecare locuitor al planetei, sau să construieşti case în fiecare an, pentru fiecare locuitor în parte. Estimarea e ceva mai complexă. 🙂

  3. Gabi Dumitrescu

    Intru totul de acord, la urma-urmei daca investesti solid in educatie pentru citiva ani, dupa o perioada ar scadea drastic cheltuielile necesare pentru sanatate, justitie, intretinerea spatiilor publice, dar tot mi se pare foarte putin 3 dolari de om pe an. Te face sa te gindesti citi bani aruncam noi pe geam pentru taxe si primim… flit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge