Curvele de la Gara de Nord rezistă

By | 23 ianuarie, 2013
Distribuie prietenilor!

Zona Gării de Nord din Bucureşti este foarte cunoscută, încă din primii ani de după Revoluţie, ca un loc de intensă activitate a prostituatelor, majoritatea ţigănci care locuiesc prin împrejurimi. Ani de-a rândul, străzi ca Dinicu Golescu sau Ştefan Furtună au fost celebre pentru faptul că în plină zi puteai vedea curvele populând trotuarele sau chiar mijlocul străzii.

A existat o perioadă în care până şi lucrările la Pasajul Basarab au fost întrerupte din cauza unei case care bloca şantierul şi care era de fapt un bordel din care ţiganii care locuiau acolo nu voiau să plece.

Odată cu schimbările majore prin care a trecut societatea românească, credeam că modul de a practica prostituţia specific anilor ’90 a dispărut, mai ales de când multe din casele de rromi, care constituiau focare de prostituţie, au fost demolate, dar se pare că m-am înşelat.

Azi am avut nişte treabă prin zona gării şi la întoarcere am traversat zona începând de la gura de metrou. Cam prin zona staţiei RATB, văd două ”fetiţe“ cu doi agenţi de poliţie adunaţi lângă un zid. Ele vociferau de zor iar poliţiştii tot scriau ceva în nişte foi.

Pentru că nu prea aveam ce maşină să iau în direcţia în care voiam să merg, am pornit pe jos spre Pasajul Basarab, cu gând să trec şi pe la Carrefour. De pe o stradă laterală mă acostează un ţigan: “Hai să-ţi dau o fată!” Văzând că nu are succes, insistă: “Prietene, hai să-ţi dau o fată frumoasă!” Am mers mai departe. Oricum, nu cred că aveam suficienţi bani la mine! 😀

Mai merg vreo 50 de metri şi chiar puţin înainte de a ajunge la pasaj văd şi “fata frumoasă”; o ţigăncuşă la vreo 20 de ani îmbrăcată de vară, cu o jachetă scurtă şi în jos doar în chiloţi peste care avea traşi nişte ciorapi negri de plasă. Puţin mai încolo o alta, de data asta îmbrăcată mai decent şi părând ceva mai emancipată. Le-am depăşit şi spre norocul meu, de data asta nu am mai primit nicio ofertă sexuală.

Cred că vă daţi seama că azi, chiar şi la cele câteva grade cu plus, era totuşi frig şi nu prea era de ieşit pe stradă în chiloţi, dar fetele nu se lasă şi sunt mereu la datorie şi pe timp de criză şi pe frig şi pe ploaie şi pe viscol, chiar şi în luna ianuarie! Am renunţat la făcut poze, pentru că nu am vrut să risc să fiu alergat pe acolo de proxeneţi! 😆

5 păreri la “Curvele de la Gara de Nord rezistă

  1. Porumbelul Basist

    Pe cand te predai publicului drept obsedat sexual?? Mai inta invoci virusul politia romana luat asa…din greseala, vii cu link-uri care-ti definesc preocuparile, esti antisemit, rasist, misogin, antisocial sau sociopat, vorba ta, deci te infunzi singur. Cu cate eforturi ai sa mai sustii carapacea aia de individ moralist, atoate-stiutor?

  2. Crazy

    Prostitutia va fi mereu in floare atat in romania cat si oriunde in alt colt al lumii,doar este cea mai veche meserie.Fie ca ninge,ploua sau este prea cald ele trebuie sa fie prezente pentru a aduce castiguri bunicele proxenetilor.Era o lege cu legalizarea prostitutiei.Incep sa o vad ca o scapare atat pentru fetele fortate sa practice aceasta meserie,cat si pentru siguranta clientilor
    Crazy´s last blog post ..Moduri de a combate stresul

  3. Dan Tănăsescu Post author

    @Sorin: Nu am întrebat pentru că deocamdată nu mă interesează. Am avut un bordel chiar la mine în cartier şi mă trăgeau de mânecă combinatorii de fiecare dată când treceam prin zonă. Între timp casa a fost demolată şi terenul vândut, semn că afacerea cu curvele nu prea mai era rentabilă! 😆
    @Crazy: Prostituţia nu va fi legalizată prea curând în România pentru că se opun BOR şi Ambasada Americii. Şi mai sunt ortodocşii militanţi şi unele organizaţii de dreapta care sunt împotrivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge