Mai este jurnalismul meserie de viitor în România?

By | 24 ianuarie, 2013
Distribuie prietenilor!

În urmă cu câteva zile Agenţia de presă Newsin a intrat în faliment. Cei aproximativ 30 de angajaţi ai agenţiei vor fi disponibilizaţi, iar bunurile firmei vor fi scoase la licitaţie.

Postul OTV se închide definitiv în urma retragerii licenţei de către CNA pe data de 22 ianuarie. Licenţa OTV a fost retrasă din cauză că societatea Ocram Televiziune SRL, care deţine licenţa televiziunii, nu a făcut dovada plăţii unor amenzi aplicate de Consiliu pentru încălcări ale legislaţiei audiovizualului, în anii 2009, 2010, 2011 şi 2012.

La TVR se vor face disponibilizări masive, începând cu 1 februarie, în urma cărora 698 de angajaţi vor fi concediaţi.

Asta este doar ce se întâmplă în prezent, dar dacă mai adăugăm şi cei aproximativ 4000 de jurnalişti rămaşi pe drumuri în perioada faimoaselor măsuri economice aplicate de regimul Băsescu-Boc şi având în vedere restrângerile în continuare din sectorul presei scrise, viitorul se arată şi mai sumbru.

În aceste condiţii, ce şanse de a face carieră în acest domeniu mai are un absolvent de jurnalism? Şi când spun jurnalism, mă refer la cel adevărat, nu la ceea ce fac azi piaristele şi redactorii de ştiri online ale tabloidelor!

2 păreri la “Mai este jurnalismul meserie de viitor în România?

  1. DANAP.RO

    Nu as merge pana acolo incat sa consider OTV o pierdere pentru jurnalismul roman, iar 698 de angajati disponibilizati ai TVR nu sunt neaparat jurnalisti de televiziune. Dar ai dreptate, piata locurilor de munca pentru jurnalisti e intr-o continua cadere – in toate sensurile – de mult timp.
    DANAP.RO´s last blog post ..mai aproape de perfecţiune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge