Internetul este un stat supravegheat

By | 17 martie, 2013
Distribuie prietenilor!

Bruce Schneier, un criptograf şi specialist american din domeniul securităţii online, numeşte internetul un stat „supravegheat” şi acuză marile firme că strâng datele utilizatorilor, iar nivelul de supraveghere a crescut dramatic.

Schneier şi-a spus părerea în secţiunea de opinii a CNN şi spune că „Internetul este un stat supravegheat”. „Chiar dacă admitem sau nu, chiar dacă ne place sau nu, suntem urmăriţi. Google ne urmăreşte pe paginile proprii şi pe cele la care are acces, Facebook face la fel, Apple urmăreşte iPad-ul şi iPhone-ul. Un reporter a folosit o unealtă numită Collusion ca să vadă cine îl urmăreşte, şi a aflat că 105 de companii l-au urmărit în 35 de ore”, scrie Schneier.

Criptograful american este critic şi la adresa faptului că urmărirea pe internet şi realizarea unui profil de utilizator sunt corelate cu alte date despre noi şi sunt puse în legătură. De exemplu, Facebook poate corela comportamentul online cu obiceiuri de consum în viaţa reală, pentru ca magazinele să ştie mai bine ce să ofere clienţilor, în funcţie de preferinţele acestora.

Sursa: Adevărul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge