Obama semnează „Legea pentru protecţia Monsanto”

By | 29 martie, 2013
Distribuie prietenilor!

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama a semnat un proiect de lege, care a fost elaborat în mare parte de către corporaţia de miliarde de dolari, care va beneficia în mod direct de pe urma lui.

Marţi, preşedintele Obama şi-a pus semnătura pe HR 933, continuare a unui proiect de lege privind cheltuielile, adoptat în Congres cu câteva zile în urmă. Există o prevedere, îngropată în 78 de pagini de proiect de lege, care protejează grosolan de litigii corporaţiile din domeniul biotehnologiei, cum ar fi compania Monsanto, cu sediul în California.

Pe baza semnăturii preşedintelui, giganţii din agricultură, care se ocupă cu organismele modificate genetic (OMG-uri) şi seminţele modificate genetic (Genetically Engineered) primesc undă verde pentru a continua să cultive şi să vândă produse create de om, chiar dacă întrebările cu privire la riscurile de sănătate pe care aceste tipuri de produse le prezintă pentru consumatori, rămân în mare parte fără răspuns.

Având în vedere aprobarea de către Cameră şi Senat, mai mult de 250.000 de persoane au semnat o petiţie cerând preşedintelui dreptul de veto pentru capitolul referitor la biotehnologii din proiectul de lege pentru cheltuieli, un element care a fost de atunci pe scară largă menţionat ca „Legea privind protecţia Monsanto”.

„Dar Obama a ignorat [petiţia]”, scrie Connor Sheets de la IB Times,”în schimb a ales semnarea unui proiect de lege care împiedică efectiv instanţele federale să fie capabile de a opri vânzarea sau plantarea culturilor de OMG-uri sau semninţelor modificate genetic, indiferent de consecinţele asupra sănătăţii, în urma consumului acestor produse, ce pot apărea în viitor.”

James Brumley, un reporter de la Investor Place, explică un pic mai bine, cât de periculoasă este această anexă de lege, acum când companiilor biotehnologice li se permite să ocolească controlul judiciar. Până să fie semnată, scrie el, „USDA [Departamentul American al Agriculturii] a supravegheat şi a aprobat (sau respins) testarea seminţelor modificate genetic, în timp ce instanţele federale au deţinut autoritatea de a opri testarea sau vânzarea acestor plante în cazul în care au considerat că sănătatea publică era în pericol. Cu HR 933, devenită acum lege, oricum, sistemul judiciar nu mai are dreptul să intervină şi să protejeze consumatorul.”

Dacă semnătura preşedintelui nu pare deloc un lucru surprinzător, totuşi, luaţi în considerare originea proiectului de lege în sine. Potrivit unui articol publicat luni în New York Daily News, senatorul american Roy Blunt (R-Missouri) „a lucrat cu Monsanto la întocmirea textului acestui proiect de lege.”

Sursa: RT

În România se importă şi se cultivă de multă vreme organisme modificate genetic, fără nicio lege specială în acest sens şi deşi multe dintre acestea sunt interzise în Uniunea Europeană. Şi asta datorită slugărniciei faţă de americani a regimului Băsescu-Boc.

Oricum, ceea ce a făcut Obama este foarte grav, dar lumea încă nu realizează. În curând vom pierde controlul nu numai asupra banilor, muncii noastre, şi resurselor naturale, dar şi asupra apei pe care o bem şi a hranei pe care o consumăm, toate fiind peste puţină vreme în mâna corporaţiilor transnaţionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge