În timp ce Ponta se ceartă pe procurori, preţul gazului va creşte cu 160%

By | 3 aprilie, 2013
Distribuie prietenilor!

Omul de afaceri Ioan Niculae a vorbit la „Jocuri de putere” despre faptul că Guvernul României favorizează firmele străine. El a arătat cum străinii primesc gaze mai ieftine.

„Hotărârea de Guvern a apărut în ianuarie 2013, acum două luni. Noi am aflat pe la începutul lunii martie. Nu am ştiut de ea. Ne-am trezit brusc că a crescut preţul la gaz. Am crezut că e o nebunie a celor doi producători, Hotărârea îi obligă pe cei doi furnizori de gaze, Petrom şi Romgaz, ca în fiecare lună să crească preţul la gaze. Este aberant. Din ianuarie până acum, gazele interne au crescut cu 21%”, a declarat Niculae.

Omul de afaceri a arătat că în aceste condiţii preţul la gaz va ajunge, într-un an de zile, la o creştere de 160%.

„Dacă creştem gazul românesc cu 160%, de la 484 de lei la 1261 de lei, într-un an de zile, nu mai există nimic în România, bate vântul peste tot. Ne trebuie un cimitir. Există un interes major ca, omorând aceste industrii, consumul României să fie la nivel sau chiar mai jos decât producţia României şi gazul să se exporte”, a spus Niculae la realitatea.net

Sursa: bzi.ro

Am văzut aseară fragmente din emisiunea „Jocuri de putere” în care afaceristul Ioan Niculaie spunea cele de mai sus şi am rămas înmărmurit. Am constatat, pentru a nu ştiu câta oară, că guvernul, înfrăţit cu mass-media, ne prosteşte pe faţă.

În timp ce toată ţara este cu ochii pe circul naţional făcut de Victor Ponta şi Traian Băsescu, în noua telenovelă politică cu numirile de procurori – un fapt banal în orice ţară transformat la noi în problemă de interes naţional – pe tăcute şi pe nebăgare de seamă se petrec lucruri grave în plan economic, ce în curând ne vor afecta pe toţi, în modul cel mai dureros, în viaţa de zi cu zi.

Şi toate acestea sunt cauzate de actualul guvern, prin continuarea îndeplinirii angajamentelor din acordul încheiat de Boc cu FMI şi în consonanţă cu cerinţele insistente ale Bruxelles-ului.

Lucrul de-a dreptul halucinant este ipocrizia maximă de care dau dovadă cei de la UE şi FMI. Pe de-o parte tot ce ne impun este făcut în numele „pieţei libere” şi al „liberalizării” preţurilor din energie, iar pe de altă parte aflăm că „hotărârea îi obligă pe cei doi furnizori de gaze, Petrom şi Romgaz, ca în fiecare lună să crească preţul la gaze”. Păi dacă piaţa e liberă, de ce îi obligă??? Şi în folosul cui îi obligă? Evident nu în folosul românilor!

ioan-niculaie-realitatea

Vedeţi aici înregistrarea emisiunii de la Realitatea din 2 aprilie.

O părere la “În timp ce Ponta se ceartă pe procurori, preţul gazului va creşte cu 160%

  1. Bogdan

    Toti se cearta pe ciolan,si cand era pdl-ul acum si usl. Nu ii inteleg pe cei care inca mai voteaza cu vanzatorii astia de tara,eu am 27 de ani,iar de cand am dreptul sa votez nu am votat cu nimeni. Reforma salvatorilor USL – scumpiri la electricitate acum al gazului din nou,coplata in sanatate la porunca FMI,pensionarii si salariatii sau ales doar cu promisiunea ca le da dar nu le da nimic,doar le ia,mariri de taxe si preturi. Deci nici-o diferenta intre hotii de data trecuta cu piticul boc poc. Ieri citeam cu vor sa mareasca pretul curentului cu 40 la suta pentru asa zis,o perioada scurta iar in vara va scadea cu 5 la suta,deci ce sa inteleg? Ca mareste dar tot vom ramane cu marirea la curent. Si ce este mai tare,este ca romanii dorm,stau in casa si se uita la romanii nu au talente,sau au talente netalentate. Vecini bulgari ne dau lectie ca se poate,cipriotii la fel impotriva dictaturii UE,grecii nu mai vorbesc,singurii europeni care le cam plac sclavia si batjocura de conducatorii sistemului,sunt romanii. Daca mai dormim asa mult se va alege praful de tara asta frumoasa locuita cu oameni care ii dor undeva de viitorul ei.
    Bogdan´s last blog post ..Părintele Gheorghe Anitulesei – Împărăția lui Antihrist

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge