Tânăr de 18 ani arestat din cauza mesajului postat pe Facebook

By | 26 mai, 2013
Distribuie prietenilor!

Americanul Cameron D`Ambrosio, în vârstă de numai 18 ani, se află la închisoare pentru un mesaj postat pe Facebook.

Băiatul, care trăieşte într-un mic oraş din apropiere de Boston împreună cu familia sa, îşi doreşte să devină rapper şi postează des pe internet creaţiile sale.

Dar tocmai această pasiune l-a băgat după gratii. Mai exact, adolescentul a  postat pe Facebook câteva versuri dintr-un cântec rapp compus de el. Versurile includ o referire la atentatul din Boston. De asemenea, adolescentul a făcut referire  şi la Casa Albă, pe care a numit-o  „casa federală a terorii”.

La scurt timp după aceea, băiatul a fost arestat, acţiunea lui fiind considerată „o ameninţare teroristă”, un delict pedepsit cu nu mai puţin de 20 de ani în inchisoare, informează rt.com.

Sursa: Antena 3

Nu este prima oară când auzim că o persoană este arestată sau condamnată pentru mesaje postate pe Internet. Treptat, treptat suntem împinşi, fără să ne dăm seama, către o nouă cenzură de tip totalitar. Nu este vorba însă de o cenzură oficială, ci de una pe care ne-o impunem singuri, de teamă să nu păţim ceva, atunci când exprimăm liber ce gândim şi ce simţim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge