Fermierii polonezi protestează violent împotriva exploatării gazelor de şist

By | 17 iunie, 2013
Distribuie prietenilor!

Compania americană Chevron, care a concesionat terenuri în vederea exploatării gazelor de şist în România, este contestată puternic în Polonia. În localitatea Zurawlow au loc, de patru zile, confruntări între fermierii polonezi şi reprezentanţii companiei. Motivul: exploatarea gazelor de şist prin fracturare hidraulică, care îi privează pe oameni de apa potabilă.

Atmosfera a fost surprinsă de ziaristul Raphaëlle Bauduin, pentru www.reporterre.net. Acesta spune că sătenii se luptă deja de doi ani împotriva exploatării gazelor de pe terenurilor lor. Iniţiat, părea că americanii renunţaseră. Au revenit însă, după ce Ministerul Mediului din Polonia le-a acordat permisiunea de a efectua studii seismice, pe o suprafaţă de 2,7 hectare închiriate de la ţărani. ”Pentru locuitori, acesta nu este decât o primă etapă, înaintea forajelor. Ei protestează violent. Mai mulţi au fost răniţi. Barbara Siegienczuk, una dintre protestatare, a fost călcată de un camion Chevron. În prezent este în spital”, spune reporterul.

150 de persoane protestează în Zurawlow. Aceştia stau zi şi noapte pe câmp, 24 de ore din 24, pentru a împiedica accesul americanilor. Au pus chiar corturi, pentru a avea unde dormi. Le cer vecinilor să îi susţină şi să aducă mai multe tractoare şi alte vehicule pentru a bloca Chevron. ”Nu se tem de arestări şi se declară gata să ducă lupta până la capăt”, spune reporterul.

Sursa: Ziarul Timpul

Oare toţi aceşti fermieri polonezi sunt nebuni?! Protestează aşa, fără motiv?! Că dacă e să ne luăm după coabitacii care ne conduc, gazele de şist sunt minunate, problemele de mediu nu există şi toate ţările din Europa sunt foarte încântate de exploatarea lor

O părere la “Fermierii polonezi protestează violent împotriva exploatării gazelor de şist

  1. Pingback: Noutati | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge