Senatorul PNL Sebastian Grapă spune că afacerea gazelor de şist este o mega-escrocherie

By | 13 aprilie, 2013
Distribuie prietenilor!

Senatorul PNL de Braşov Sebastian Grapă lansează o serie de acuzaţii şocante la adresa companiilor care intenţionează să exploateze gazele de şist din România. El susţine că afacerea reprezintă o „mega-escrocherie”, companiile străine dorind de fapt să intre în posesia gazelor naturale şi, pe deasupra, să deverseze în subsolul Dobrogei substanţe radioactive.

Senatorul PNL a remarcat că, de peste o lună, o nava încarcată cu substanţe radioactive se „plimbă” între Portul Constanţa şi Portul Sulina. Cum deja avea bănuieli asupra adevăratelor intenţii ale companiei americane Chevron, care a concesionat exploatarea gazelor de şist în zona Dobrogei, a intrat la idei, după care a ajuns la câteva concluzii frapante.

„Tehnologia asta se bazează pe forarea unui puţ cu diametru foarte mare, până undeva sub şisturile bituminoase, de aceea îi şi spune gaz de şist. Cu totul întamplator ştiu că se plimba o navă, Flaminia, prin portul Constanţa, prin portul Sulina, care are la bord nu ştiu câte mii de tone de deşeuri radioactive, care a plecat din Germania cu destinaţia Franţa, singurii din lume care neutralizează substanţe periculoase. Şi ăia au refuzat să o primească. De ce nu au primit-o?”

Sursa: Ziare.com

Vă recomand să citiţi integral acest articol, deoarece face o serie de dezvăluiri uluitoare despre planurile corporaţiilor străine în legătură cu aşa-zisa exploatare a gazelor de şist în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge