În America s-a introdus şi taxa pe Soare

By | 4 august, 2013
Distribuie prietenilor!

Cea mai mare centrală electrică din Arizona, Arizona Public Service (APS), şi-a anunţat intenţia de a pune în aplicare ceea ce ar fi efectiv un impozit pe Soare. Ideea din spatele contorizării nete (net-metering) este că, dacă aţi instalat un sistem solar pe acoperişul casei dumneavoastră sau al firmei, puteţi cumpăra energie din reţea atunci când aveţi nevoie de ea şi să vindeţi surplusul de energie atunci când aveţi un surplus. Adesea, aceste plăţi sunt avantajoase, oferind un stimulent pentru adoptarea energiei regenerabile, un lucru foarte corect luând în considerare toate subvenţiile, directe şi indirecte, de care combustibilii fosili au avut parte timp de decenii.

Dar APS ar dori să iniţieze perceperea unei taxe lunare pentru a vinde din nou energie curată în reţea (în limba lor orwelliană numind asta „taxă de confort”). O sursă afirmă că taxa ar putea fi de aproximativ 100 dolari/lună sau 1.200 dolari/an, suficient pentru a schimba atractivitatea economică a sistemelor mici. Nu este foarte clar care sunt baremurile pentru sistemele mai mari, dar probabil că sunt similare.

Sursa

Încă un vis de autonomie şi independenţă spulberat. Chiar dacă ai propria sursă de energie electrică, tot trebuie să plăteşti taxe la Big Brother! 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge