Pentru ce să munceşti ca prostul în România?

By | 4 decembrie, 2013
Distribuie prietenilor!

Într-un stat, care politiceşte e vasal şi-şi varsă sângele la comanda altora, care etnic e o cloacă internaţională şi economiceşte o colonie, care îşi trimite – prin decalaj, concesii, dobânzi – peste graniţe prinosul brazdei şi prisosul muncii, ar fi o nebunie să munceşti mai mult decât strictul necesar. Statul român actual nu apără bogăţiile ţârii şi nu garantează munca naţiunii. Nu, pentru că nu e sfatul naţional al Românilor ci, statul sucursală la gurile Dunării al burgheziei apusene. Creat cu ajutorul ei, pentru interesul ei, sub sugestiile ei imperative şi după modelul furnizat de ea – statul acesta nu ne apără pe noi de străini, ci pe străini de noi: siguranţa transporturilor, creditelor, plasamentelor, funcţionarilor lor. Ca-n colonii.

De aceia nu e tragere de inimă în ţara românească. De ce să ari, să gândeşti, să alergi – în plus? Pentru cine ? Pentru ce ? Lumina va fi tot opaiţ, drumul tot cărare, casa tot bordeiu. Pentru că cu banii câştigaţi la noi, finanţa internaţională clădeşte oile la Amsterdam sau Stockholm, iar noi rămânem tot cum am fost, săraci şi ursuzi, narcotizându-ne amarul unei vieţi naţionale intrate în fundac cu doine melancolice şi chiolhanuri abrutizante.

Aici e sursa adevărată a indolentei romaneşti: în exploatare. Să nu ne înşele palatele bucureştene: sunt contuarele străinilor. Să nu ne înşele vilele din noile cartiere ale capitalei: sunt ale vechililor. Să nu ne înşele o reţea telefonică, o linie ferată, o şosea nouă: nu le fac pentru noi şi unde ne trebue nouă, ci pentru ei şi unde le trebue lor. Să nu ne înşele forfota comercială, economică, financiară, politică: nu noi ne sbatem, ei – ca să ne sugă mai bine.

Naţiunea română stă deoparte: deoparte de viaţa economică, în care nu poate decât să fie spoliată, deoparte de statul liberalo-democrat, care înlesneşte spolierea. Naţiunea e în rezistenţă pasivă. Deaceia se vorbeşte în România numai cu jumătate de gură şi nici-o treabă nu e întreagă. Deaceia ţara asta mare şi bogată face impresia unei case de vădană: nici pustie şi nici vie. Deaceia suntem ţara lui „a-da, bine-bine, lasă-lasă”.

Petre Ţuţea – “Manifestul Revoluţiei Naţionale”

Sursa

Un text genial şi mai actual ca oricând!

4 păreri la “Pentru ce să munceşti ca prostul în România?

  1. Pingback: Review on Romania – situatia dezastruoasa a României in prezent, anul 2013, probleme economie, ecologie, politica si societate (pol119) | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  2. red

    asta este peste tot nu numai in romania si nu inteleg cum ati ajuns la concluzia ca prin alte parti adica vestul luminos ar fi altfel?!! oamenii normali nu au nimic dar nimic absolut!!! in germania 50% din popultatie detine 5,6% din averea nationala. in austria 46% sint datori vinduti cu datorii private care nu pot fi platite de o sg generatie. despre pensionari ti-am scris ca-n germania 0,2% au pensii peste 2000 de euro. atit in germania cit si in austria 60% din populatie nu plateste impozit deoarece nu au venituri peste 1000 de euro!!! mai ginditi-va cind faceti unele afirmatii daca astea chiar corespund. romania nu mai exista de ani de zile ca si celelalte state nationale care sint in desfintare dupa cum se vede. traim cu totii dupa aceleasi legi cu aceeasi stapini pe o vreme in care se repeta experimentul american de alcatuire al unui moloh care nu mai poate fi numit popor si care nu mai are trecut sau viitor. ce se intimpla la voi se cheama vesticizarea tarii. nu-i nimic nou si nici original. amuzanti sint romanii care o tot tin cu comunismul. si daca soros sustine ceva aia se cheama communitas facut de fratii goldmann si continuat astazi de amitai etzioni care a fost consilier la clinton in primul mandat. are putin de-a face cu comunismul stiut de noi care a fost de fapt taranism care continea si o tenta de anarhie. libertate mai mare decit am avut in romania n-am intilnit nicaieri. povestile cu dictatura si alte timpenii sint pt taranii cu mintea slefuita.

  3. Pingback: Review on Romania – situatia dezastruoasa a României in prezent, anul 2013, probleme economie, ecologie, politica si societate | Lupul Dacic

  4. Pingback: CU CĂRȚILE PE FAȚĂ: ROMÂNIA REALĂ ESTE FALIMENTARĂ… | MIȘCAREA PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI – Radu Iacoboaie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge