Bicicleta dăunează grav sănătăţii

By | 7 ianuarie, 2014
Distribuie prietenilor!

Mai precis, nu e vorba doar de ciclism, ci de orice activitate sportivă în mediul urban, care necesită un efort fizic semnificativ. Momentan nu am bicicletă, dar, de când am început să fac zeci de kilometri, destul de des, prin Bucureşti, cu trotineta din dotare, am început să am probleme cu gâtul, probleme respiratorii şi chiar gastrice. Pielea de asemenea are de suferit, atât din cauza soarelui vara, dar şi din cauza poluării şi prafului.

Iată că şi specialiştii confirmă faptul că pedalatul pe străzile marilor oraşe afectează serios sănătatea, în special inima şi plămânii.

Ciclismul în condiţiile menţionate se dovedeşte nefast pentru inimă şi plămâni din cauza absorbţiei de particule fine. Şi pietonii sunt expuşi aceloraşi riscuri, însă într-o măsură mai mică, pentru că fac un efort mai mic.

Ca soluţii se recomandă evitarea zonelor cu trafic intens, alegerea unor ore de ieşit (în măsura posibilităţilor) când traficul este redus şi evitarea circulării în spatele autobuzelor şi camioanelor pe motorină. În ceea ce priveşte folosirea unor măşti împotriva poluării, majoritatea particulelor sunt prea fine ca să poată fi filtrate. Chiar și așa, ciclismul rămâne un sport cu multe avantaje (dezvoltarea muşchilor, a rezistenţei), categoric mai multe decât riscurile, concluzionează jurnaliștii de la metronews.fr.

Sursa: DCNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge