V-au păcălit şi cu războiul

By | 16 mai, 2014
Distribuie prietenilor!

Iniţial am vrut să folosesc titlul „Ne-au păcălit şi cu războiul”, pentru că şi eu fac parte din poporul român, dar, după ce am mai reflectat, am realizat că în ceea ce mă priveşte, nu am pus botul la astfel de păcăleli infantile. Nu m-am lăsat păcălit în decembrie 1989, cu aşa-zisa revoluţie, nu m-am lăsat păcălit cu „tranziţia la economia de piaţă”, nu m-am lăsat păcălit cu aderarea la NATO în 2004, nici cu intrarea în UE în 2007 şi nu am crezut o iotă din minciuna cu criza din 2009. De ce m-aş lăsa păcălit tocmai acum?

Despre ce e vorba în cazul de faţă?! Păi, ia vedeţi, care sunt cele două mari teme de propagandă din ultimele săptămâni, în afară de cele legate de campania electorală şi de meschinăriile politice generate de lupta politică internă?

Prima şi cea mai agresivă este aceea că Rusia vrea să ne atace şi România se pregăteşte de război. Pe lângă articolele scrise de agitatori şi propagandişti cu simbrie, au mai fost şi zvonurile cu noile certificate medicale pentru încorporare şi cele cu ordinele de mobilizare primite prin poştă de diverşi rezervişti, plus informaţii despre deplasări de armament greu, pe calea ferată, spre graniţa cu Republica Moldova, filmate cu telefonul de amatori.

A doua mare temă de propagandă vânturată atât de politicieni, cât şi de aşa-zisa presă economică este aceea că economia Românei a înregistrat o creştere record, de 3,8%, cea mai mare din Europa, deci suntem pe val şi nu mai putem de bine ce ne este!

Acum aţi făcut legătura?! Dacă încă nu v-a picat fisa, cheia misterului ne-o oferă chiar domnul Victor Viorel Ponta, premierul României, care chiar azi ne-a anunţat triumfal că statul va creşte cheltuielile pentru apărare. Pentru asta domnul Anders Fogh Rasmussen, secretarul general NATO, a venit special la Bucureşti, ca să ne povăţuiască şi să ne lumineze. Domnia sa a ţinut să ne reamintească cât de malefici sunt ruşii şi ce noroc pe capul nostru că ne apără NATO, bineînţeles, nu pe gratis.

De fapt, care e toată afacerea? Marele imperiu parazit de la Apus, consumă foarte mult, mult prea mult în raport cu cât poate produce şi cu cât poate jefui din alte ţări. Şi problema nu e numai că consumă foarte mult, ci faptul că consumă din ce în ce mai mult. Din acest motiv, nu mai are resurse nici să-şi întreţină propriile armate de ocupaţie din diverse colţuri ale lumii.

Aşa că, ce s-au gândit ei? Au retras armatele din Irak şi Afganistan, pentru că oricum nu prea mai era mare lucru de făcut pe acolo şi s-au trezit dintr-o dată cu o mare cantitate de fiare vechi şi practic inutilizabile, pe care s-au gândit să le valorifice şi poate chiar să-şi revigoreze, în acest fel industria de armament. Şi cum se putea altfel, dacă nu pe seama prostovanilor din Europa de Est, adică noi.

Prin urmare, prima fază a proiectului a fost isterizarea bizonilor mioritici că ne atacă ruşii şi ne fură ţărişoara, că ne transformă iar în comunişti şi nu mai pupăm noi în veci dimocrăsi, prosperiti, şi rul ov lou pe pâine. După care a venit propaganda cu creşterea economică nemaipomenită, ca să creadă lumea că avem şi de unde să cumpărăm rablele americanilor. Dă-i încolo pe copiii bolnavi de cancer, dă-i încolo de pensionarii muritori de foame, dă-i încolo pe şomeri, dă-i încolo pe asistaţii social, noi trebuie să ne înarmăm cu ciurucuri, ca să ne apărărm ţărişoara, că aşa zice Marele Licurici!

7 păreri la “V-au păcălit şi cu războiul

  1. anonim

    Foarte adevarat, oare cand se vor trezi romanii? oare acestor indivizi care conduc tara nu le este frica nici de Dumnezeu?

  2. 647

    Foarte bine ati puncat in acest materiala care reflecta realitatea. Titlul este putin cam dur, nu chiar pe toti i-au (ne-au) pacalit, dar in fine. PE PARAZITII de la apus i-ar putea costa casarea tehnicii militare invechite asa ca precum spuneti si dv, sunt fraierii din est care sa le cumpere. Despre iluziile cu cresterile economice, anxietatea ca ne ataca rusii, extraterestrii, teroristii musulmani, gripe aviare, porcine, vaci nebune, nu mai discutam ca ne provoaca multa greata deoarece sunt multi care cred aceste bazaconii. Dar nu se spune despre una dintre cele mai grave maladii pe care imi permit sa o numesc Boala Occidentalului Cretin, maladie care da iluzia ca sistemul capitalist si ,,valorile europene” sunt singurele etaloane ale civilizatiei si progresului. Cum se face ca de cand cu situatia din Ucraina, au intrat intr-un con de umbra problemele din Siria, conflictul israeliano-palestinian, bomba nucleara iraniana pe care o anticipa Netanyahu in Noiembrie 2012 ca ar fi gata in 6 luni, etc?

  3. choby

    dar pe ucrainieni se pare ca nu i-au pacalit cu razboiul, la ei s-au tinut de cuvant. cati n-or fi fost ca tine si prin ucraina cu teoria conspiratiei cum ca vai, ce prosti suntem, ne baga frica in noi cu dezmembrarea ucrainei. si asta pana s-au vazut cu gloante in sufragerie.

  4. Dan Tănăsescu Post author

    Gloanţele din Ucraina nu sunt de la ruşi, sunt de la SUA/UE. De asta îşi dă seama şi un copil de grădiniţă! 🙂

  5. red

    daca nu-i pacalesc pe taranii de la noi atunci pe cine!? sint si la ora asta singurii care traiesc cu speranta ca vestul o sa le dea tot ce le trebuie lor insa nu se intimpla din cauza comunistilor aia rai care fura tot. la mintea lor si peste 100 de ani tot asta vor gindi pt ca altceva dupa cum o demonstreaza de 25 de ani nu sint in stare. o alta dovada de prostie unica este si reactia taranilor cind au auzit ca vor fi dusi prin razboaie. pai ce-au crezut toti astia ca nato este o institutie caritativa care trebuie sa le asigure lor banane pe saturate?! toti erau disperati prin 2003 ca nu vor fi luati. dupa cum vezi mai sint prosti care si acum dupa ce se vad dovezi cu toptanul o tin mai departe cu teoria conspiratiei care cica ar fi o inchipuire. sa raspunda bolovanii astia cum este cu sutele de baze militare in sute de tari ale americanilor? la ce le trebuie si daca mai este o alta tara care dispune de asa ceva? cum este cu supravegherea totala dovedita a nsa a intregii lumi? ce rol are e.u. si de ce are nevoie europa de 50 mil emigranti din tarile musulmane ale africii? pe toti astia ii anunt ca nu vor primi scutire de ceea ce au de gind sa faca cei ce vor nwo!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge