Vodafone primeşte 8,19 milioane de euro ajutor de la stat

By | 3 iulie, 2014
Distribuie prietenilor!

Aşa cum spuneam şi în postări anterioare, multinaţionalele străine primesc subvenţii de la stat. Mai nou aflăm că şi gigantul în comunicaţii mobile Vodafone, pentru a-şi extinde afacerea în România beneficiază de bani publici. Evident, banii de la stat sunt mai buni decât cei din fonduri europene!

Vodafone Technologies România SRL, compania care va opera noul centru de servicii de IT şi de suport inaugurat miercuri la Bucureşti de grupul britanic de telefonie mobilă, va primi un ajutor de stat de 8,19 milioane de euro, care acoperă parţial costurile operatorului de comunicaţii, care vor depăşi 20 mil. euro, arată datele de pe pagina web a Ministerului Finanţelor.

Compania a primit pe data de 27 iunie acordul pentru un ajutor de stat de 8,19 milioane de euro pentru achiziţia de echipamente şi crearea a 450 de locuri de muncă, costurile totale ale Vodafone pentru înfiinţarea şi operarea centrului fiind însă mai ridicate. Conform datelor de la Finanţe, doar valoarea totală a costurilor salariale înregistrate de Vodafone se va ridica la 20,48 de milioane de euro.

Sursa: Ziarul financiar

Dacă statul ar oferi ajutor financiar unei comapanii de stat, cei de la UE şi FMI ar sări imediat ca arşi că de ce statul se amestecă în economie şi intervine pe „piaţa liberă”. De asemenea statul nu ar ajuta nici în ruptul capului un român care ar dori să iniţieze o mică activitate lucrativă sau vreo mică afacere locală care ar dori să se dezvolte. În schimb acordă subvenţii multinaţionalei Vodafone, care acţionează pretutindeni pe planetă şi care face profituri de miliarde, dar care nu poate să îşi finanţeze propriile afaceri din banii săi. Şi asta propagandiştii infecţi numesc libertate economică şi competiţie pe piaţa liberă!

2 păreri la “Vodafone primeşte 8,19 milioane de euro ajutor de la stat

  1. Xaeus

    In spate e 5G-ul, care trebuie pus de la americani, sa aiba ei control total al comunicatiilor si sa ne iradieze mai eficient ca dispozitivele chinezilor.

    Normal ca se dau bani, e ceva in folosul distrugerii populatiei locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge