Americanii construiesc un depozit de deşeuri nucleare în Ucraina

By | 29 august, 2014
Distribuie prietenilor!

În Ucraina a luat startul un proiect de construire a unui depozit centralizat de păstrare a deşeurilor nucleare. De acum, deşeurile nucleare, care înainte erau aduse în Rusia pentru reciclare, vor fi păstrate în Ucraina.

O groapă pentru deşeuri va fi construită pe teritoriul centralei nucleare de la Cernobîl, unde acum 28 de ani a avut loc gravul accident care a distrus tot ce a fost viu în jur. Recent, autorităţile ucrainene au anunţat crearea în această zonă a unei rezervaţii a biosferei. Acolo urma să se stabilizeze regimul de apă, să se cureţe solurile contaminate cu radionuclizi. Acolo nu sunt de mult timp oameni, de aceea putea fi construită o rezervaţie excelentă pentru animalele şi plantele sălbatice. Însă ambiţiile politice au umbrit nu doar vocea ecologilor, ci şi raţiunea proiectului, în ansamblu. În dorinţa de a rupe toate legăturile cu Moscova, Kievul a decis să construiască la Cernobîl un depozit nuclear. Cum era de aşteptat, de proiect se vor ocupa americanii, anume compania Holtec Interanational. Deşeurile de la trei centrale nucleare, care erau înainte trimise în Rusia, acum vor fi strânse în Ucraina, spune politologul Vladimir Evseev.

Sursa: Vocea Rusiei

Este vorba desigur de o mare investiţie americană, care va aduce poporului ucrainean prosperitate, bunăstare şi o viaţă sănătoasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge