Atrocităţile Imperiului Britanic – Reprimarea revoluţiei irakiene

By | 26 aprilie, 2015
Distribuie prietenilor!

În 1920, nou-formata națiune irakiană era sătulă de dominația britanică. Nevoit să conducă noul stat spre independență, Imperiul a instalat în schimb lideri marionetă, transformând locul într-o colonie de facto. Împinşi de stăpânii lor imperiali, irakienii au pornit o revoluție, doar pentru ca britanicii să pornească, val după val, atrocități împotriva lor.

În primul rând RAF (Forţele Aeriene Regale) au efectuat raiduri de bombardamente de noapte asupra țintelor civile. Apoi au lansat arme chimice împotriva luptătorilor, gazând grupuri întregi. Dar adevăratele orori au venit pe urmă, când britanicii victorioşi au decis să aplice o pedeapsă colectivă triburilor incriminate.

Din acel moment, orice trib care a cauzat probleme putea avea unul din satele sale distruse în mod aleatoriu. Au fost date ordine speciale de a extermina toate viețuitoarele din interiorul lor, de la rebeli până la animale şi copii. Alte sate au fost supuse percheziţiilor aleatorii. În cazul în care britanicii găseau o singură armă, locul era ars din temelii, culturile distruse, fântânile otrăvite şi animalele ucise. Uneori erau vizate nunţi pentru a teroriza populația. Pe scurt, britanicii au vizat în mod deliberat civili într-o campanie care a durat mai bine de o jumătate de deceniu, totul din cauza câtorva irakieni care au îndrăznit să-şi ceară țara înapoi.

Sursa

2 păreri la “Atrocităţile Imperiului Britanic – Reprimarea revoluţiei irakiene

  1. 564

    Chiar ma gandeam la asta, oare daca romanii ar da guvernul marioneta jos, am pati ca in celelalte tari, sa fim declarati teroristi si sa vina soldatii americani si alti smecheri sa ne bombardeze?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge