Preţuri ca în UE, salarii ca în Brazilia şi India

By | 7 decembrie, 2015
Distribuie prietenilor!

După ce „tinerii frumoşi şi liberi” şi anul acesta „şi-au luat ţara înapoi”, STRADA a impus un guvern de „tehnocraţi”, mari specialişti „independenţi şi neimplicaţi politic”. Aceştia s-au apucat imediat de treabă pentru a sluji în cel mai înalt grad „interesele naţionale”.

Aşa se face că acum o avem la Finanţe pe doamna Anca Dragu Paliu. Dânsa a lucrat în trecut pentru BNR, FMI şi Comisia Europeană, deci a fost instruită special pentru a sluji în cel mai înalt grad „interesele naţionale”. În consecinţă, una dintre primele măsuri pe care le-a luat domnia sa a fost să anuleze creşterea salariului minim pe economie anunţată de guvernul Ponta.

Mai mult de atât, doamna Dragu ne oferă şi argumente în această privinţă, arătându-ne că cetăţenii din ţări ca Brazilia şi India au salarii mult mai mici ca noi şi cu toate astea muncesc din greu şi nu fac nazuri.

„Pe salariul minim vom analiza impactul creşterii şi, eventual, vom recomanda ce creşteri pot avea loc. Dar acest studiu trebuie să fie într-adevăr foarte serios, nu-l facem peste noapte. Din câte ştiu, şi alte instituţii europene fac un studiu similar, pentru că această măsură poate afecta semnificativ competitivitatea României“, a declarat Dragu vineri seara, la o întâlnire cu jurnaliştii. Ea a dat exemplul statelor BRICS, care cuprind Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud, unde locuitorii „sunt săraci şi mulţi şi toţi ştiu să facă câte ceva pe doi lei, fac ceva ce românul nu mai face de ceva vreme“. Astfel, salariul minim nu va creşte de la 1 ianuarie, întrucât guvernul nu poate realiza estimarea impactului asupra economiei într-un timp aşa scurt, astfel că majorarea nu este cuprinsă în proiectul de buget pentru anul viitor.

Sursa: ZF.ro

România este de 8 ani membru UE cu drepturi depline şi în acest scop a acceptat să îi fie distrusă economia, să adopte o legislaţie impusă de Bruxelles şi să renunţe în mare măsură la suveranitatea naţională. Şi vine acum doamna ministru, care a fost ani buni un funcţionar al UE şi ne spune că trebuie să ne comparăm cu ţări din lumea a 3-a, nu cu ţări din uniunea din care facem parte!

În schimb, România este obligată să mărească la fiecare 6 luni preţul la gaze şi la energie electrică, pentru „a se alinia la preţurile europene”! Oare aşa ne-am înţeles, să ne aliniem la preţuri cu UE şi la salarii cu Brazilia şi India?! Ruşine băi, tehnocraţilor!

5 păreri la “Preţuri ca în UE, salarii ca în Brazilia şi India

  1. Pingback: România este de 8 ani membru UE şi în acest scop a acceptat să îi fie distrusă economia, să adopte o legislaţie impusă de Bruxelles şi să renunţe în mare măsură la suveranitatea naţională. | Lupul Dacic

  2. tovarasa nutzi

    intr-o tara civilizata n-am fi auzit de nesimtzita asta,si daca s-ar fi intamplat sa debiteze asa ceva ar fi avut bunul simt sa isi dea demisia..sa se duca sa culeaga castraveti cu curu’ in spania pe un leu,urata dracului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge