Argumentul cel mai puternic al susținătorior Plandemiei și Coronacircului Global este acela că miile de specialiști de pe întreaga planetă nu au cum să se înșele toți și că nu pot fi toți corupți sau reduși la tăcere. Acest lucru este într-un fel adevărat, dar se pornește de la premiza greșită că știința este infailibilă și că specialiștii dețin adevărul absolut.
Diferența fundamentală dintre știință și religie este aceea că, în timp ce în cazul religiei ceva este adevărat doar pentru că așa spune cineva sau e scris într-o carte sfântă, în cazul științei totul trebuie explicat și demonstrat.
Astăzi știința a devenit mai mult o religie și este utilizată ca atare. În loc să ni se explice sau să se demonstreze științific că există un virus numit Covid-19, care e așa și pe dincolo și face cutare și cutare, noi trebuie să CREDEM în el, trebuie să CREDEM în pandemie, doar pentru că așa spune un mare specialist precum Fauci, Streinu-Cercel sau Rafila. Locul vechilor preoți și prooroci a fost luat de doctori și oameni de știință, care dețin adevărul absolut și noi, muritorii de rând, nu avem dreptul să îl contestăm. Iar facultățile și universitățile occidentale sunt azi în bună măsură centre de îndoctrinare ideologică și spălare pe creier pentru viitorii agenți și unelte ale sistemului.
Științele se împart în două categorii: științe exacte și științe umaniste. Din rândul științelor exacte avem matematica, fizica, chimia și astronomia. Științe umaniste sunt, de exemplu, istoria, arheologia, sociologia, antropologia.
Am făcut această precizare pentru a înțelege mai bine ce voi explica în continuare și de ce consider că economia, medicina și politica sunt pseudoștiințe. Problema cu aceste discipline este că cei care le studiază,le predau și le aplică pretind că ar fi științe exacte și le tratează ca atare, în timp ce ele nu sunt așa nici pe departe.
Economiștii consideră să fenomenele economice sunt precum cele din lumea fizicii, adică guvernate de legi imuabile, fiind supuse unui determinism implacabil și care pot fi descrise prin ecuații și formule matematice. Acest lucru este fals, pentru că în economie și societate în general, determinant este factorul uman, nu legile oarbe ale naturii. Tot ceea ce se întâmplă în societate și deci și în economie, depinde de voința și gândirea umană și practic este controlat și dirijat de o elită care hotărăște soarta celor mulți, iar cei mulți se conformează într-o măsură mai mare sau mai mică.
În economia capitalistă, neoliberală, se vorbește de piața liberă, de ”mâna nevăzută” care reglează această piață, de legea cererii și ofertei, despre ciclurile economice ș.a.m.d. ca despre niște legități care se aplică în mod automat, ca în fizică și care sunt independente de voința oamenilor.
Să luăm de exemplu legea cererii și ofertei! Aceasta depinde de decizia conștientă a oamenilor de a cumpăra și a vinde pentru un anumit preț. Dar cum poate funcționa o astfel de lege, în condițiile în care corporațiile investesc miliarde în publicitate și marketing? Cum poate exista echilibru între cerere și ofertă, când cererea este umflată continuu artificial prin tehnici de manipulare psihologică a consumatorilor, pentru a se conforma nevoilor de profit și lăcomiei companiilor și acționarilor acestora?
Cum am putea crede că ciclurile economice sunt naturale, când acestea pot fi declanșate la comandă de către sistemul bancar, prin infuzia sau retragerea de lichidități în și din economie? Totul depinde de voința și decizia factorului uman, nu de legi naturale. Sub paravanul teoriilor economice, care de fapt sunt pură ideologie, se ascund cei care controlează și profită de pe urma economiei și mersului acesteia în direcția în care aceștia doresc. Mă refer aici la Oligaria Bancaro-Corporatistă.
La fel și în medicină, specialiștii consideră că în ceea ce privește organismul uman și sănătatea, totul se poate reduce la combinații de atomi și molecule, la anatomie, formule și ecuații matematice, fizice și chimice. Ființa umană și viața în general sunt realități mult mai complexe, despre care știința cunoaște și poate explica foarte puțin. Nu cunoaștem mai nimic despre natura și originea vieții, a minții umane și a conștiinței, fenomenul vindecării, cu atât mai puțin, deci, putem controla toate acestea prin metode științifice. În realitate medicina adevărată este mai mult o artă decât o știință și în niciun caz nu ar putea fi o știință exactă.
Politica nu a fost considerată niciodată o știință, deși unii pretind că așa ar fi. Este vorba de fapt de o luptă pentru putere între diverse clase, categorii și grupuri din cadrul societății. Ideologia nu este știință, deși politicienii și intelectualii aserviți lor vor să ne convingă de acest lucru. O ideologie este doar o raționalizare și o poleială intelectuală conferită intereselor unor grupuri și actori politici și sociali. Publicul este convins prin propagandă și marketing politic că o anumită ideologie, fie ea de stânga, de dreapta, de centru sau diverse alte combinații, ar reprezenta soluția pentru toate problemele națiunii, când în realitate aceasta servește interesele și oferă privilegii doar unui anumit partid, grupare sau clasă socială.
Sunt întru totul de acord cu ceea ce ai scris.Este explicat simplu, pe înțelesul tuturor.
Mulțumim, și la cât mai multe articole pe blog!
Complet eronata premisa. Sutele de doctori si asistenti care lucreaza cu analizele alea de Covid, care fac cercetare… aia CRED sau VAD despre ce e vorba??? De aici un intreg rationament complet praf. Legat de economie si politica, in principiu sint de acord. De cele mai multe ori depinde cine trage sforile…
@KodrutZ: Ăia CRED sau sunt CORUPȚI. Nu există niciun test care detectează Covid. Există teste pentru fragmente de material genetic și teste pentru anticorpi, dar care nu sunt specifice pentru un anumit virus, deci practic pot ieși pozitive la orice.
Sustin partea de „pseudo” a celor 3.
Sa prezint subiectul pe scurt si un pic altfel.
Economia: nu mai exista. Ce e acum e risiponomie. Suficient spus, am mai detaliat asta cu alte ocazii. Termenul este un non-sens.
Medicina: evolutia medicinei a „evoluat” o crestere exponentiala a nr. oamenilor bolnavi. Concluzia ? O trageti voi.
Politica: nu este necesar sa existe. O societate cu adevarat evoluata si civilizata nu are nevoie de un sistem politic.
O societate trebuie condusa pe merit: cel mai bun din fiecare domeniu sa conduca in domeniul respectiv. Asta nu necesita „alegeri” ci concursuri. Pentru consultanta generala, cel mai bun e sfatul batranilor. In unele sate uitate de sistem, mai exista.
Dle Tanasescu , nimeni in mod serios , nu a afirmat vreodata ca economia si medicina sunt stiinte , sunt domenii de activitate care se bazeaza pe stiinta . Economia pe matematica , sociologie , psihologie etc . medicina pe chimie , biologie , matematica si fizica . E prima oara cand intru pe acest blog, pornind de la un articol trimis de cineva pe whatsapp , ceva despre adrenocrom -drogul elitelor, publicat de dvs…. si cum am obiceiul sa aflu cine semneaza un articol si ce-i poate pielea ,am ajuns aici. Recunosc ca am citit printre randuri cateva articole ,vreo 2 cu astrologie , ceva din sectiune politica si acest articol. Concluzia , poate superficiala, este ca va dorit foarte mult, se pare sa fiti considerat un spirit enciclopedic , un fel de mini Iorga contemporan dar din pacate , in afara unei capacitati de memorare extraordinare sunteti doar un semidoct , inofensiv ce-i drept ! Poate daca ati incerca sa nu va dati cu parerea despre absolut orice inainte de a aprofunda si documenta mai mult tema abordata , ati avea mai putini sfertodocti care sa va aplaude dar mai multa profunzime in articole ! Nu ma refer la articolele care transmit informatie pura fara, analize personale !
1. Cei care vor să ne impună anumite programe economice sau teorii politico-economice susțin că economia este o știință exactă. De asemenea cei care vor să ne impună vaccinarea obligatorie, pașapoartele digitale de sănătate și alte aberații totalitare susțin că medicina este o știință și că specialiștii sunt infailibili.
2. Nu îmi doresc să fiu considerat în niciun fel. Îmi place doar să îmi public ideile și gândurile pe acest blog.
3. Presupunând că sunt un semidoct care își dă cu părerea despre absolut orice, care ar fi problema ta? Cu ce te incomodează?