Indiferenţa faţă de cel de lângă tine

By | 28 aprilie, 2010
Distribuie prietenilor!

Ieri după-amiază, un tânăr deocamdată neidentificat, s-a sinucis aruncându-se înaintea trenului în staţia de metrou Piaţa Romană din Bucureşti.

În capitală trăiesc peste 2 milioane de suflete. Cu toate astea, dacă nu se înjură la coadă la supermarket sau în trafic, dacă nu se bat pe un loc de parcare sau pe un loc în tramvai, toţi aceşti indivizi alcătuind un uriaş furnicar care freamătă neîncetat, se ignoră total unul pe celălalt şi nimănui nu-i pasă de viaţa celuilalt.

Ştirea cu tânărul care a murit la metrou, a fost postată şi pe site-ul stirileprotv.ro. Citind comentariile la articol, m-a întristat faptul că, în loc ca cei care au comentat să-l compătimească pe bietul tânăr, care negreşit a trăit o dramă, ei erau mai mult deranjaţi de faptul că fotografia postată este de la staţia Piaţa Victoriei în loc de Piaţa Romană, iar reporterii spuneau că tânărul are 24 de ani şi în acelaşi timp că acesta nu a fost încă identificat.

Cel mai urât lucru pe care l-am constatat a fost faptul că vreo doi comentatori erau pur şi simplu indignaţi de faptul că tânărul care s-a sinucis i-a făcut să întârzie la serviciu şi a provocat haos în traficul subteran, unul din ei chiar sugerând că ar fi trebuit să-şi aleagă pentru gestul său disperat o oră mai târzie, atunci când aglomeraţia în staţii este mult mai mică.

Se mai poate vorbi astăzi în România de compasiune, solidaritate, spirit comunitar?!

O părere la “Indiferenţa faţă de cel de lângă tine

  1. Pingback: Tweets that mention Indiferenta fata de cel de langă tine | Dan Tănăsescu -- Topsy.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge