Traian Băsescu nu cunoaşte bine Constituţia României

By | 11 mai, 2010
Distribuie prietenilor!

Dacă suntem corecţi, România este departe de a fi în categoria ţărilor care sunt în cea mai mare dificultate. Sunt ţări în zona euro care sunt în mai mare dificultate. Acest program este unul care să ne menţină suveranitatea. Am observat că statele care sunt în mare dificultate financiară, cedează mare parte din suveranitate.

Sursa: Gândul

Asta declara luni Traian Băsescu la întâlnirea cu parlamentarii din partidele coaliţiei de la guvernare.

Probabil preşedintele Băsescu nu a citit Constituţia României, sau cel puţin nu a citit articolul 148 adăugat în urma revizuirii din 2003, unde la alineatul 2 scrie:

Ca urmare a aderării, prevederile tratatelor constitutive ale Uniunii Europene, precum şi celelalte reglementări comunitare cu caracter obligatoriu, au prioritate faţă de dispoziţiile contrare din legile interne, cu respectarea prevederilor actului de aderare.

Prin urmare noi am renunţat la suveranitate în momentul în care am decis să intrăm în Uniunea Europeană. Sau poate Traian Băsescu înţelege prin pierderea suveranităţii, sclavia totală?!

2 păreri la “Traian Băsescu nu cunoaşte bine Constituţia României

  1. Pingback: Tweets that mention Traian Basescu nu cunoaste bine Constitutia Romaniei | Dan Tănăsescu -- Topsy.com

  2. VictorCh

    „…noi am renunţat la suveranitate…”
    Mai precis, am renuntat la suveranitatea nationala in favoarea suveranitatii UE ca organism superior.
    Este cam acelasi mecanism prin care Muntenia si Tara Romaneasca au renuntat la suveranitatea individuala in favoarea Regatului Unit.
    (Ulterior, la Marea Unire, daca nu ma insel Ardealul nu la suveranitatea independenta a renuntat in favoarea suveranitatii Romaniei Mari, ci la suzeranitatea maghiara).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge