Ce bine că a vândut Băsescu flota!

By | 5 octombrie, 2011
Distribuie prietenilor!

Am citit un articol de pe Inpolitics.ro în care chipurile imaginea lui Traian Băsescu, de marinar neînfricat şi viteaz conducător de navă, ar fi făcută praf şi pulbere de protejatul şi finul său, Laurenţiu Mironescu, în prezent anchetat în scandalul vămilor, pentru o serie de potlogării făcute în portul Constanţa.

Dar când colo, ce să vezi? În articol se vorbeşte de fapt despre o postare a lui Laurenţiu Mironescu de pe blogul său, recent creat, în care acesta ne povesteşte cât de monstruoasă, primitivă şi ineficientă era marina comercială comunistă, de pe timpul lui Ceauşescu!

Potrivit materialului amintit, susţinut de numeroase declaraţii ale unor marinari de frunte şi de date tehnice precise, marina comericală a României a fost o activitate creată forţat de comunişti, fără tradiţie, cu performanţe mizerabile, care a produs pe bandă rulantă nave de cea mai proastă calitate şi găuri enorme în bugetul statului. Flota României era, din start, ”un muzeu tehnic plutitor”, după cum se exprimă unul dintre comandanţii ei, citat în material. La sfîrşitul anilor ’80, şantierele din România construiau cargouri cu soluţii de operare caracteristice anilor ’50.

În concluzie, Băsescu a făcut foarte bine că a vândut flota pe un leu, pentru că oricum nu era bună de nimic şi mai producea şi pierderi! Deci, până la urmă, nu ni se spune nimic despre cât de prost era Băsescu, ca marinar sau în calitate de comandant de navă, în schimb este scos basma curată în “afacerea Flota”. Aşa hal de manipulare securistică nu am mai văzut de multă vreme!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge