Ghinionul meu că am terminat jurnalismul

By | 31 august, 2010
Distribuie prietenilor!

Dacă ar fi să mă caracterizez într-un fel, aş zice că sunt genul care nu acceptă starea de fapt. Sunt o persoană care luptă şi încearcă să schimbe ceva în viaţa sa. Dar se pare că în majoritatea cazurilor, soarta  îmi este potrivnică. De fiecare dată când am luptat o perioadă pentru a avansa din situaţia în care mă aflam, la sfârşit, am constatat că împrejurările ce ţineau de societate, de mediu şi de o serie de factori asupra cărora nu aveam control, s-au schimbat în aşa fel încât au anulat aproape în întregime eforturile mele anterioare.

Am terminat de curând facultatea de jurnalism. Deşi nu intenţionez să lucrez efectiv în presă, ca reporter, redactor ş.a., mi-ar place totuşi să îmi desfăşor activitatea în televziune, pentru că am prins gustul pentru viaţa de acolo, cât timp am lucrat la Senso TV. Dar iată care este situaţia pieţei muncii în presă la ora actuală:

Numărul ofertelor de joburi adresate jurnaliştilor pe site-urile de recrutare a scăzut cu peste 60% în ultimii doi ani, pe fondul desfiinţării a zeci de publicaţii. Datele arată că zeci de publicaţii au fost închise în ultimul an şi aproape 4.000 de angajaţi din presă au rămas fără job.

Sursa: Realitatea.net

În articolul din care am citat se vorbeşte despre un anunţ de angajare la o televiziune în curs de formare care a strâns 4.300 de CV-uri în mai puţin de zece zile de la afişare. Anunţul postat pe BestJobs.ro, l-am citit în urmă cu câteva zile şi am fost şocat şi atunci, când adunase deja 3000 şi ceva de aplicaţii pentru posturile de la acea televiziune. Anunţul se găseşte aici.

De ce oare mi se întâmplă din nou asta ?!!! 🙁

3 păreri la “Ghinionul meu că am terminat jurnalismul

  1. Pingback: Ghinionul meu că am terminat jurnalismul - Ziarul toateBlogurile.ro

  2. cumnatu'

    cumnate ghinionul tau nu e ca ai terminat jurnalismul ci ca te-ai nascut in tara gresita,tara lui basescu presedinte reales,tara unde toti securistii au devenit milionari.oriunde intr-o lume civilizata tu aveai locul tau bine definit.eu cred ca intr-o zi sansa o sa vina si pe strada ta pentru ca ai muncit mult si o sa fii rasplatit cumva,nu se poate altfel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge