Robert Turcescu şi jurnalismul Facebook

By | 30 martie, 2011
Distribuie prietenilor!

Aseară, când zapam cu telecomanda pe televizor, l-am surprins pe Robert Turcescu, în timp ce dezbătea pe marginea subiectului incendiar al „cablogramelor wikileaks”, împreună cu Ion Cristoiu, anti-băsistul reevaluat. Subiectul momentului era Silviu Crăescu, cel care a făcut dezvăluirile incendiare legate de preşedintele Traian Băsescu, în revista Q-Magazine.

Argumentul forte a lui Turcescu împotriva fostului angajat special al ambasadei SUA la Bucureşti, era că acesta fusese dat afară din serviciu şi se află în plin proces cu ambasada. Acest lucru făcând, fireşte, ca declaraţiile sale să nu aibă credibilitate. În mod ciudat, sau poate nu, acelaşi lucru şi cam la aceeaşi oră, spuneau şi propagandiştii PDL împrăştiaţi pe la canalele de ştiri, semn că era o poezie învăţată de la centru.

Ce m-a amuzat cel mai tare la Robert Turcescu, a fost faptul că dădea referinţe despre cariera şi activitatea lui Silviu Crăescu, folosind ca sursă… profilul acestuia de pe Facebook! 😆 Ăsta da, jurnalism de înaltă clasă!

10 păreri la “Robert Turcescu şi jurnalismul Facebook

  1. Silviu Craescu

    BUNA ZIUA,

    IMI PARE RAU CA ACESTI JURNALISTI DE LA POSTUL B1 TV NU AU COMENTAT CV-UL MEU FATA IN FATA CU MINE SI NU IMI DAU DREPTUL LA REPLICA.
    EXISTA DEJA ARTICOLE SCRISE DE PRESA PORTOCALIE IMPOTRIVA MEA CARE SUNT MAI MIZERABILE DECAT PATRONII LOR. PRESA CENTRALA PORTOCALIE A PRIMIT COMANDA SI A PORNIT CONTRAATACUL URMEAZA SA MA DENIGREZE SI SA MA UMPLE DE RESPECT.
    LE SPUN SI AM ZIS : EU SUNT PROPRIUL MEU MARTOR SI LE ESTE TEAMA CA POT PRODUCE PROBE.
    OAMENII PRESEDINTELUI SE AXEAZA DOAR PE ORA SI UITA SA COMENTEZE SI CELELALTE ACUZATII PRACTIC DE TRADARE DIN INTERVIUL ACORDAT REVISTEI Q MAGAZIN.

    PACAT CA NU AU COMENTAT ACESTI SUSTINATORI PE FATA AI PALATULUI SI A REGIMULUI PORTOCALIU PROFILUL MEU DE PE LINKEDLN.
    http://www.linkedin.com/in/silviucraescu

    IAR ANGAJATII PALATULUI CARE AU FACUT CARARE SI EI SI SOTIILE LOR LA AMBASADOR ACASA ASTEPTAND LA COADA LA SIFOANE ACUM MA ACUZA DE CONSPIRATIE.

    O SA VEDEM PANA LA URMA CINE ARE DREPTATE.
    REFERITOR LA DEZMINTIREA AMBASADEI SUA CUM CA AMBASADORUL TAUBMAN DECLARA CA CEEA CE SPUN EU SUNT PURE INVENTII, NU CRED O IOTA DEOARECE STIU CATE FALSURI A PRODUS ACEASTA CAZEMATA PLINA DE AGENTI CIA.
    AMBASADORUL TAUBMAN ASA CUM IL CUNOSC AR FI INTERVENIT TELEFONIC SI NU APAREA CU O FOAIE DE HARTIE REDACTATA DE BIROUL PUBLIC DIPLOMACY.
    REFERITOR LA CONSPIRATIA CU VANTU E O ABERATIE DEOARECE EU SUNT MONITORIZAT 24/24 DE CAND L-AM DAT IN JUDECATA PE AMBASADORUL SUA GITENSTEIN CARE NU MERITA DECAT SA DEVINA PERSOANA NON GRATA PE TERITORIUL ROMANIEI DEOARECE EL S-A IMPLICAT ACTIV IN ALEGERILE PREZIDENTIALE DIN 2009 SI A INFLUENTAT ALEGEREA PRESEDINTELE.
    ADEVARUL TREBUIE SPUS INDIFERENT DE CONSECINTE.
    IAR TUTUROR CELOR CE MA DESFINTEAZA LE DORESC O VIATA ASA CUM SCRIU EI DESPRE MINE.
    SUNT NISTE LASI ORDINARI CARE NICI MACAR NU ISI DAU NUMELE ATUNCI CAND BAT CAMPII DESPRE MINE.
    LE DORESC ASEMENEA.
    CU BINE

    SILVIU CRAESCU

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Sunt convins că opinia publică are inteligenţa necesară să discearnă adevărul de minciună şi manipulare şi în final lucrurile se vor limpezi. Mie nu trebuie să-mi aducă cineva dovezi suplimentare ca să cred că ceea ce aţi spus în interviul acela este adevărat. Bunul simţ m-a făcut de mult să-mi dau seama de acele lucruri.

  3. Silviu Craescu

    COMPLETARI LA LAMURIRI

    BUNA ZIUA,

    IMI PARE RAU CA JURNALISTI DE LA POSTUL B1 TV NU AU COMENTAT CV-UL MEU FATA IN FATA CU MINE SI NU IMI DAU DREPTUL LA REPLICA.

    EXISTA DEJA ARTICOLE SCRISE DE PRESA PORTOCALIE IMPOTRIVA MEA CARE SUNT MAI MIZERABILE DECAT PATRONII LOR.

    ZIARUL „CURENTATUL” SI PRESA CENTRALA PORTOCALIE A PRIMIT COMANDA POLITICA SI A PORNIT CONTRAATACUL URMEAZA SA MA DENIGREZE SI SA MA UMPLE DE RESPECT.

    LE SPUN SI AM ZIS : EU SUNT PROPRIUL MEU MARTOR SI LE ESTE TEAMA CA POT PRODUCE PROBE.

    ACUM OAMENII PRESEDINTELUI SE AXEAZA DOAR PE ORA SI UITA SA COMENTEZE SI CELELALTE ACUZATII PRACTIC DE TRADARE DIN INTERVIUL ACORDAT REVISTEI Q MAGAZIN. IAR EU ORICUM AM DECLARAT CA DL. TRAIAN BASESCU A VENIT IN CALITATE SA DE SIMPLU CETATEAN DEOARECE ERA UN PRESEDINTE SUSPENDAT DE CATRE PARLAMENT.

    PACAT CA NU AU COMENTAT ACESTI SUSTINATORI PE FATA AI PALATULUI COTROCENI SI A REGIMULUI PORTOCALIU PROFILUL MEU DE LA SRI, SIE , DE LA REGIONAL SECURITY OFFICE SI DE LA UNITED STATES SECRET SERVICE.

    CINE POATE CREDE CA EU SUNT UN OM INVENTAT AL MOGULILOR SI CA UN OM CA MINE POATE STA LANGA UN PRESEDINTE AMERICAN, UN VICE-PRESEDINTE DE STAT AMERICAN SI SEFII SERVICIILOR STRAINE AMERICANE SI PARTENERE DIN ROMANIA FARA A FI CERCETAT, CONSULTAT PSIHIC SI FARA A AVEA UN DOSAR FARA PATA.

    ACUM ANGAJATII PALATULUI COTROCENI CARE AU FACUT CARARE SI EI SI SOTIILE LOR LA AMBASADOR ACASA ASTEPTAND LA COADA LA SIFOANE ACUM MA ACUZA DE CONSPIRATIE.

    O SA VEDEM PANA LA URMA CINE ARE DREPTATE.

    REFERITOR LA DEZMINTIREA AMBASADEI SUA CUM CA AMBASADORUL TAUBMAN DECLARA CA CEEA CE SPUN EU SUNT PURE INVENTII, NU CRED O IOTA DEOARECE STIU CATE FALSURI A PRODUS ACEASTA CAZEMATA PLINA DE AGENTI CIA.

    AMBASADORUL TAUBMAN ASA CUM IL CUNOSC AR FI INTERVENIT TELEFONIC SI NU APAREA CU O FOAIE DE HARTIE REDACTATA DE BIROUL PUBLIC DIPLOMACY.

    PROBABIL CA DOMNIA SA AMBASADORUL TAUBMAN SE RELAXEAZA UNDEVA IN BAHAMAS SI HABAR NU ARE DE CE SE INTAMPLA IN ROMANIA.

    ORICUM LA VARSTA VENERABILA A DOMNIEI SALE PROBABIL A SI UITAT ACESTE DECLARATII. DACA DOMNIA SA DORESTE AM SA-I REAMINTESC SI DE CE SI PENTRU CE A PRIMIT DOMNIA SA CEA MAI IMPORTANTA DISTINCTIE A STATULUI ROMAN.

    REFERITOR LA CONSPIRATIA CU DL.VANTU E O ABERATIE DEOARECE EU SUNT MONITORIZAT 24/24 DE CAND L-AM DAT IN JUDECATA PE AMBASADORUL SUA GITENSTEIN CARE NU MERITA DECAT SA DEVINA PERSOANA NON GRATA PE TERITORIUL ROMANIEI DEOARECE EL S-A IMPLICAT ACTIV IN ALEGERILE PREZIDENTIALE DIN 2009 SI A INFLUENTAT ALEGEREA PRESEDINTELUI.

    ADEVARUL TREBUIE SPUS INDIFERENT DE CONSECINTE.

    LE TRANSMIT TUTUROR CELOR CE MA DESFINTEAZA CA LE DORESC O VIATA ASA CUM SCRIU EI DESPRE MINE.

    SUNT NISTE LASI ORDINARI CARE NICI MACAR NU ISI DAU NUMELE ATUNCI CAND BAT CAMPII DESPRE MINE.

    LE DORESC ASEMENEA.

    CU BINE

    SILVIU CRAESCU

  4. Silviu Craescu

    MESAJUL MEU CATRE ARTICOLUL SCRIS IN OFICINA CURENTUL:

    „IMPOSTORI SUNT ACEIA CARE FAC POLITICA DE STAT IN GENUNCHI”

  5. florin

    domnule Craescu,ma intreb la care din institutiile pe care spuneti ca le-ati urmat cursurile ,v-au invatat sa spuneti secrete profesionale???

  6. Silviu Craescu

    SRI, SIE, DIM si pot continua…dumneavoastra domnule Florin… stiti care este diferenta intre secret profesional si tradare?

  7. florin tudor

    Robert,Trebuie sa fi altfel decit acum cind pari a fi o sluga a lui cristoiu.Crede-ma ca arati rau,Ai intrat sub masa ?

  8. Silviu Craescu

    Silviu Craescu a distribuit un link.

    Se redeschide scandalul închisorilor CIA din România
    http://www.e-politic.ro

    Scandalul existenței pe teritoriul României al unor închisori CIA se redeschide. Julia Hall, expert al Amnesty ….
    .
    acum 4 minute · Distribuie.

    Silviu Craescu

    Former U.S. Ambassadors hired especially in Bucharest, ask in an open letter to the Romanian Parliament and Foreign Ministry, to withdraw his credentials and to have declared as „non-gratae Personae” of all CIA officers Embassy in Bucharest, headed by U.S. Ambassador Mark Gitenstein, giving a deadline for leaving the territory of the Romanian state 30 days.

    http://www.corectnews.com/politics/apel-pentru-depolitizarea-justitiei

  9. Silviu Craescu

    Silviu Craescu, fostul angajat special si personal al Ambasadoriilor Statelor Unite la Bucuresti, solicita, intr-o scrisoare deschisa catre Parlamentul Romaniei si MAE, sa se retraga acreditarile si sa se dispuna declararea ca “Personae non-gratae”, a tuturor functionarilor CIA Ambasadei SUA din Bucuresti, in frunte cu Ambasadorul SUA Mark Gitenstein, cu acordarea unui termen limita pentru parasirea teritoriului statului roman de 30 de zile.

    „Scarbit fiind de tot ce am vazut si trait atat ca angajat personal al Ambasadoriilor Statelor Unite la Bucuresti cat si de justitiabil in Romania, am hotarat sa-mi asum raspunderea de a face publica o realitate atat de bine ascunsa opiniei publice din Romania. De acceea solicit, Parlamentului Romaniei, Guvernului Romaniei si tuturor institutiilor abilitate statului roman prin lege, ca in temeiul art.222 (respectiv art.223) din Codul de procedura penala, sa se autosesizeze de existenta celei mai mari conspiratii din istoria Romaniei si sa dispuna deschiderea unei anchete oficiale penale necesare pentru aflarea adevarului si pentru lamurirea cauzei sub toate aspectele, in vederea justei solutionari a acestei cauze.

    Solicit in mod expres institutiilor statului roman ca in baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, sa organizeze in 30 de zile de la primirea prezentei scrisori o conferinta de presa prin intermediul careia sa aduca la cunostinta cetatenilor Romaniei despre masurile intreprinse.

    Scrisoare deschisa catre Parlamentul Romaniei si MAE

    Subsemnatul Craescu Silviu, cetatean roman, solicit parlamentului Romaniei ca potrivit uzantelor interne si internationale privind statutul personalului diplomatic, sa retrageti acreditarile si sa dispuneti declararea ca “Personae non-gratae”, a tuturor functionarilor CIA Ambasadei SUA din Bucuresti, in frunte cu Ambasadorul SUA Mark Gitenstein, cu acordarea unui termen limita pentru parasirea teritoriului Statului Roman de 30 de zile.

    Personal apreciez ca aceasta masura trebuie luata de urgența, in raport de folosire a unor cetateni romani in activitati de reprezentare a statului american si platiti la negru de catre Ambasadorul SUA Mark Henry Gitenstein si activitațile de spionaj desfașurate pe teritoriul Romaniei de catre personalul Ambasadei SUA, activitați ce incalca legislația romana privind activitatea diplomatica.

    Aceasta masura trebuie luata de urgent deoarece folosirea muncii la negru de catre Ambasadorii SUA la Bucuresti, este o practica foarte frecventa si foarte profitabila si va pot da exemple si pot sustine cele afirmate cu dovezi. Acest lucru a fost la rang de politica de catre domnului Mark Henry Gitenstein, fiind o practica frecventa in cadrul misiunii diplomatice americane la Bucuresti, unde majoritatea ofiterilor si angajatilor Ambasadei folosesc personal roman, atat in cadrul actiunilor private sau de reprezentare oficiala, fara a avea intocmite contracte de munca inregistrate la ITMB, astfel ca statul roman este jefuit de taxe si impozite, si Ambasada SUA, prin Seful sau, incurajeaza munca la negru in Romania. Pot da si detalii complete precum și lista cetatenilor romani folositi in cadrul activitatilor de organizare a evenimentelor speciale de protocol – evenimente organizate la Resedinta Ambasadorului si Ambasada SUA platiti la negru de Mark Henry Gitenstein si sotia acestuia, fara a avea contracte de munca sau conventii civile incheiate legal. Acest aspect este, de fapt, generalizat in cadrul Ambasadei SUA de la Bucuresti, unde toti ofiterii superiori folosesc de la guvernante, baby-sitter, ospatari, bucatari si soferi fara a incheia cu ei contracte de munca inregistrate la ITMB

    Apoi aceasta masura trebuie luata deoarece am fost folosit de catre Ambasadorii SUA in cadrul unui program secret de tip OSINT dezvoltat in cadrul Ambasadei SUA la Bucuresti, si folosit la colectarea de date si informatii din surse deschise. Personal la cererea demnitariilor americani care mi-au fost si angajatori directi, am cules informatii sensibile si date confidentiale considerate sensibile in forma bruta pe care le-am si prezentat ulterior in cadrul unor discutii private. Am colectat date si informatii de tip OSINT, despre conducerea si oficialitatiile politice, economice si militare ale statului roman. Aceste date au fost colectate din presa centrala, din diverse surse deschide site-uri si retele de socializare, precum si din discutiile avute cu membrii serviciului roman de informatii din esaloanele inferioare, cele care se opun conducerii actuale impuse politic a serviciului de contrainformatii (SRI) sau din discutiile avute cu cetateni si demnitarii ai statului roman. Pe parcursul a 2 ani de zile incepand cu anul 2009 pana in martie 2010 am fost folosit de catre statul American, ca beneficiar direct al informatiilor. La inceput nu am considerat ca fac un lucru ilegal, deoarece in virtutea relatiilor oficiale dintre statul roman si cel american, am considerat ca prin activitatea mea pot aduce un plus valoare conducerii Ambasadei SUA de la Bucuresti de a intelege realitatiile societatii romanesti netrecute prin filtrul guvernamental sau al altor autoritati partenere ale statului roman care aveau tendinta de a arata totul in roz parteneriilor americani. Recunosc faptul ca am fost singurul angajat roman care a ocupat aceasta functie de inalta raspundere si ca am fost ghidat in colectarea si operarea datelor de catre Ambasadorii SUA la Bucuresti. Cu timpul insa cererile acestor demnitari americani sau diversificat acoperind vaste domenii de activitate. Am fost solicitat deoarece anii de zile m-am invartit in melanjul intereselor serviciilor secrete din Romania cu mediul de afaceri si politic. Au urmat apoi si cereri speciale venite din partea Ambasadoriilor SUA despre viata personala a unor oameni politici, ziaristi, militari si demnitari de rang inalt ai statului roman, lucru care mi-a dat de gandit fapt pentru care am incetat sa mai furnizez datele complete cerute de oficialii americani, motivand faptul ca programul si familia imi ocupa mult timp, mai ales ca sotia mea a suferise un atac cerebral din cauza problemelor in care eram angrenat la serviciu, pe teritoriul american.

    Ruptura relatiilor bune avute cu demnitarii americani s-a produs atunci cand am observant ca demnitarii romani respectiv sefii partidelor din opozitie sunt inregistrati fara a fi informati, iar toate informatiile obtinute in urma discutiilor avute de Ambasadorii SUA cu acestia erau trimise atat la Washington cat si presedintelui Romaniei prin consilierii sai prezidentiali, care facea carare la resedinta Ambasadorului SUA la Bucuresti sub diferite pretexte puerile. In acest timp am observant fara sa vreau in timpul mandatului Ambasadorului Mark Henry Gitenstein , schimburi de mesaje codate, intelegeri tainice, turnatorii minore, aranjamente si intalniri in regim conspirativ intre Reprezentantul oficial al statului american in Romania si diversi consilieri prezidentiali, oameni politici actuali si chiar membrii familiei prezidentiale. Am asistat la fapte care pot indica savarsirea unor fapte de inalta tradare sau de subminare a intereselor statului roman in folosul personal al unui grup de interese pentru a pastra puterea si favorurile si recunoasterea statului american .

    Dupa aproape 5 ani de zile de activitate pe teritoriul american timp in care am vazut si am auzit multe , ofiterii de contrainformatii americani din cadrul biroului de securitate diplomatic si biroul CIA, considerand ca sunt un vector real de scurgeri de informatii privind planurile de sustinere a lui Traian Basescu de catre statul american in defavoarea domnului Geoana, au luat decizia ca Ambasada SUA la Bucuresti sa-mi desfaca contractual de munca cu durata determinata in numele Ambasadorului, fara a exista o decizie semnata din partea acestuia. Inainte de a fi dat afara, am sfatuit sa imi dau demisia urmand sa primesc anumite despagubiri plus recomandari etc…Cert este ca am refuzat . Astfel a urmat santajul si am fost direct amenintat atat eu cat si familia mea cu repercursiuni grave din partea ofiteriior CIA acoperiti din cadrul Ambasadei SUA la Bucuresti. Astfel am fost destituit din functie de Statul American si nu de Ambasador doar pe motive de necorespundere profesionala fara ca sa fiu acuzat de spionaj in favoarea PSD-ului si pentru domnul Mircea Geoana. Am considerat mereu ca este un abuz si o insulta deoarece, personal am primit numeroase scrisori de recomandare oficiale, cadouri, insigne oficiale, mailuri si aprecieri verbale de la Ambasadorii in functie, ori de la toti sefii serviciilor secrete americane, un Presedinte American si un Vice-presedinte American, atunci cand au vizitat Romania in calitatea oficiala, business sau incognito. Daca ar fi fost adevarata macar o suspiciune si nu o fapta de spionaj as fi fost trimis in State, ca sa raspund pentru faptele mele ori as fi fost retinut intr-o inchisoare CIA din Romania unde probabil as fi torturat crunt pana cand as fi recunoscut si ce nu am facut. Ciudat este ca si acum mentin relatiile cu ofiterii din SUA si cu angajatii Departamentului de stat American, in schimb relatiile cu angajatii Ambasadei SUA la Bucuresti au incetat definitiv deoarece acestia au fost prelucratie ofiteriii acoperiti din cadrul Ambasadei, ca sub nici un motiv sa nu ia contact cu mine si sa raporteze orice incercare venita din partea mea de ai contacta, totul sub amenintarea desfacerii contractelor de munca.

    Rog public ca televiziunile Romania TV 1, Antena 1, Antena 3, Realitatea TV, B1-TV, Pro-TV, OTV, care au transmis vizita presedintelui Bush sau a Vice-Presedintelui American Joe Biden sa caute in arhiva lor si sa vada cine i-a primit si i-a condus pe sefii partidelor politice din Romania pe teritoriul american la discutiile oficiale de la resedinta Ambasadorului SUA. Opinia publica din Romania trebuie sa stie ca in realitatea am fost singurul roman sef de protocol si seful securitatii Resedintei Ambasadorilor SUA la Bucuresti, integrat in dispozitivul paza si securitate al US Secret Service. Intrebati-va doar cum a fost acest lucru posbil si prin cate teste de integritate si confidentialitate am trecut pana sa mi se acorde increderea? Deoarece in intampinarea depusa la Tribunal Bucuresti, autoritatiile statului american prin firma de avocatura Nestor Nestor Diculescu Sova Kingston Peterson au declarat ca eu nu am fost niciodata angajatul statului american sau al Ambasadei SUA la Bucuresti. Pentru mine, este jignitor faptul ca acesti angajati ai Departamentului de Stat American, prelevandu-se de demnitatea publica si uzand de calitatea de diplomati acreditati au incercat musamalizarea acestui caz si au falsificat documente personale inregistrate la ITMB si in cartea mea de munca. Acest lucru a fost posibil cu concursul si complicitatea angajatiilor serviciilor secrete romane (cozi de topor) care lucreaza sub acoperire la ITMB si Ministerul Muncii, acestia au functii de inspectorii speciali serviciu – lucrand doar cu ambasadele straine. Acestia avand foarte multe diploma si certificate eliberate de PeaceCorps USAID, etcsi alte agentii americane …si salarii echivalente rangului de ministru secretar de stat. Ce pot sa va spun este ca reprezentantii statului american au exercitat presiuni asupra Ministrului Afacerilor de Externe din Romania, precum si asupra inspectorilor de la ITMB si astfel acestia au falsificat cartea mea de munca, fapt pentru care am si depus o plangere penala in acest sens..

    Cer autoritatilor statului roman sa ia atitudine fața de incalcarile flagrante ale uzanțelor diplomatice de catre personalul Ambasadei SUA si a sefului misiunii diplomatice, care potrivit informarilor nedezmintite de oficialitațile SUA, asa cum au fost dezvaluite pe web-siteul Wikileaks, acestea fac spionaj pe teritoriul Romaniei conform ordinului Nr. 15113 in 18 februarie 2009, emis de Secretarul de stat American Hillary Clinton, ordin semnat si de Presedintele SUA Barack Hussein Obama si transmis in mod „secret prin cablograme tuturor Ambasadelor SUA din intreaga lume.

    Acest ordin a fost facut public in data de 5 decembrie 2010 pe siteul Wikileaks.com si despre care Ambasadorul SUA La Bucuresti find intrebat daca aceaste cablograma sunt reale a decalarat citez: “Nu am niciun comentariu, telegramele vorbesc de la sine”. Astfel Administratia Obama a semnat ordinul in care se dau instrucțiuni detaliate tuturor membrilor personalului Ambasadei SUA din București inclusiv personalul (local employee staff (LES) local) , de a se culege urgent si in mod conspirativ informatii despre persoane fizice, demniatari si autoritati publice locale, agentii, guvernamentale si ministere, firme si companii industriale, energetice, tehnologice, de transport, comunicatii, farmaceutice, conducte de gaz etc. de pe teritoriul Romaniei, precum și al altor state din intrega lume. Ordinul 15113 in 18 februarie 2009, nu vizeaza prioritar obiective militare, ci obiective civile, iar emitentilor de informatii angajati americani sau romani si platiti din fondurile Guvernului SUA „nu li se cere sa se consulte cu guvernele sau serviciile secrete ale tarii-gazda in privinta acestei solicitari”.

    De o gravitate exceptionala este faptul ca nu avem de-a face cu un act izolat, ci cu o politica nationala agresiva de spionaj a unui partener NATO pe scara larga si la toate nivelurile fapt ce incalca legislația romana și internaționala in vigoare, deoarece aceasta noua -Directiva din 18 februarie 2009 in care se mentioneaza si termenul de predare a informatiilor pana in 20 martie 2009, vine in completarea unei Directive mai vechi din 2008 care a fost emisa inainte de administratia Obama. Astfel actuala administratie Obama continua si dezvolta initiativa din vremea administratiei Bush si a fostului secretar de stat Condoleezza Rice.

    Departamentul de stat American, prin cablograma trimisa de la Washington in data 16 iunie 2009 si semnata de Secretarul de stat American Hillary Clinton solicita tuturor membriilor personalului Ambasadei SUA din București inclusiv angajatii (LES-angajati locali) colectarea de date și informatii cu privire la vulnerabilitatile, averea, starea de sanatate a actualilor lideri din Romania, a celor in devenire, precum si a consilierilor lor. In acest ordin emis de Departamentul de stat American se cer informatii biometrice si date confidential privind afacerile personale, orientarile sexuale si despre viata privata despre toate persoanele cu funcții importante in Statul Roman, dar și din orice alte domenii de interes general, avand drept scop final influentarea deciziilor politice, economice si militare in favoarea si sustinerea intereselor americane atat din tara noastra cat si cele zonale balcano-europene.

    Prin acest demers personal, doresc sa fac public aceste incalcari grave ale legislației romanesti si europene in vigoare si solicit in mod public

    Infiintarea unei comisii parlamentare de investigarea a abuzurilor savarsite de Presedinte si Mark Gitenstein.si existenta centrelor secrete CIA de pe teritoriul Romaniei despre a caror existenta am aflat din discutiile dintre demnitari americani cu cei romani .

    Cer expulzarea personalului CIA din cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București si a Ambasadorului SUA Mark Henry Gitenstein deoarece il acuz public ca in calitatea sa de sef al misiunii diplomatice americane in Romania si conform dispozitiilor primite din SUA acesta a devenit in mod oficial seful oficinei CIA din Romania.

    Ambasadorul SUA in calitatea sa de sef al CIA si in calitate sa de demnitar acreditat in Romania cat si ca persoana fizica a cules informatii de natura strategica, biometrica si sensibile si astfel a incalcat statutul sau de diplomat conform scrisorilor de acreditare semnate de SUA si acceptate de Ministerul Afacerilor de Externe din Romania.

    Confirm faptul ca pentru a mi se inchide gura si pentru a se musamaliza aceste fapte de o gravitate extraordinara am fost dat afara din serviciul personal al Ambasadorului SUA, la Bucuresti iar in acelasi timp am fost contactat de firma de avocatura Wolf Thiess, deoarece SUA si in special Ambasadorul SUA Gitenstein dorea sa pastrez tacerea cerandu-mi sa nu divulg in presa ceva despre acest subiect sensibil pana dupa comemorarea zilei de 4 Iulie, urmand sa primesc suma de 5,000 de dolari americani ca un dar din partea Ambasadorului SUA . Am refuzat.

    Va anunt ca Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucuresti este o entitate fara personalitate juridica -reprezentata de SUA si de Ambasadorul SUA- Mark Henry Gitenstein “NU AU CASTIGAT NICI UN PROCES, LUPTA CONTINUA” Astept sa ma dea ei in judecata daca doresc. Daca vor razboi atunci il vor avea!.

    Chiar daca Instanta de judecata a Tribunalului Bucuresti – Sectia a VIII a – Asigurari Sociale si Conflicte de Munca a decis dupa 7 luni de zile, ca dosarul 10668/3/2010 nu poate fi judecat in Romania.

    http://www.tmb.ro/dosare_ecris.php?id_dosar=300000000315693

    nu ma puteti face sa tac. Dosarul este de fapt o contestatie in .justitie a unei decizii injuste si nelegale de desfacere a contractului de munca pentru necorespundere profesionala ( o concediere pe motiv politic deoarece am fost acuzat de spionaj pentru PSD ) dintre un Angajat ( Silviu Craescu – Angajat special si personal al Ambasadorului SUA la Bucuresti avand Rang de Sef de Protocol, Seful Securitatii Personale si Administrator – persoana fizica cu domiciliul in Romania cu dosar de cadre – verificat de MIRA , SRI si SIE, avand legitimatie de securitate si permis de munca pe teritoriul american emis de Secret Service si de catre Regional Security Office din cadrul Biroului de Securitate Diplomatica -Washington DC. si Angajator ( Mark Henry Gitenstein – Ambasadorul SUA la Bucuresti – persoana fizica cu cetatenie straina, cu domiciliul in Romania (REZIDENT).

    Contractul a fost inregistrat legal in Romania la ITMB salariul a fost platit din fondurile speciale ale Guvernului american exact la fel cum sunt platiti si agentii secreti,, iar in Romania sau platit taxe si impozite )16% = . statului roman. In afara faptului ca am 2 contracte de munca neterminate in derulare cu oficiali americani din cadrul Ambasadei SUA la Bucuresti unul cu Jeri Guthrye -Corn si unul cu Jennifer Bonner , exista la dosarul respins de instanta si o intelegere scrisa si semnata de ambele parti referitore la legea care guverneaza acest contract, unde se specifica in mod express ca legea romana este cea suverana.

    Astept de 15 luni de zile trimiterea in judecata a inspectorului de la ITMB care mi-a falsificat documentele din cartea de munca fapt constat si de judiciaristul care se ocupa de acest dosar-( fals in inscrisuri oficiale), dar procurorii la comanda politica a doamnei Kovesi au bagat dosarul la sertar, urmand sa se prescrie fapta sau sa dea in final o solutie de NUP.

    Acum crima este ca tocmai Guvernul Romaniei la cererea expresa a americaniilor cei care au elaborate noul cod al muncii din Romania, a emis Hotararea nr. 37/2010 din 15/01/2010 pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 161/2006 privind intocmirea si completarea registrului general de evidenta a salariatilor, Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 45 din 20/01/2010 la nr. 4) Nu au obligatia de a infiinta registru misiunile diplomatice din Romania, respectiv ambasadele, reprezentantele, consulatele generale si consulatele oficiale.

    Ca justitiabil am facut recurs la decizia aberanta a Tribunalului Bucuresti cum ca ( dosarul ) nu se poate judeca in Romania, deoarece angajatorul este o persoana straiana. Am asteptat zadarnic inca 7 luni de zile ca sa imi cer dreptatea la Instanta Curtii de Apel Bucuresti sau macar asa speram. Doream sa-mi indice macar tara si instanta unde ma pot judeca. Mereu am crezut in corectitudine a si onoarea autoritatiile din Romania dar m-am inselat, se pare ca Romania prin aceasta decizie doreste sa se spele pe maini si sa nu-l condamne pe Ambasador si SUA la plata unor drepturi si penalitati in urma faptelor sale, abuz in serviciu, fals, plata la negru a unor cetateni romania, fapte de coruptie si spionaj, lasand ca o instanta europeana sa decida sentinta urmand ca mai apoi statul roman sa preia toate platile si sa ma despagubeasca.

    Se stie ca prin Conventia cu privire la relatiile diplomatice din 1961, s-au codificat si dezvoltat normele juridice consacrate de cutuma internationala cu privire la statutul misiunilor diplomatice permanente.

    Aceasta stabileste imunitatile si privilegiile recunoscute misiunii diplomatice, precum si pe cele de care se bucura membrii personalului misiunii si familiile lor.

    Prin Decretul nr.481/20.12.1971 pentru aderarea Romaniei la Conventia de la Viena, cu privire la relatiile consulare, publicata in B. Of. nr.10/28.01.1972, respectiv prin Decretul nr.566/08.07.1968, pentru ratificarea Conventiei cu privire la relatiile diplomatice din 1961, publicat in B.Of. nr.89/08.07.1968, Republica Socialista Romania a devenit parte la cele doua conventii.

    Dispozitiile art.22-31 si ale art. 37 din Conventia cu privire la relatiile diplomatice, reglementeaza o serie de drepturi, precum inviolabilitatea localurilor misiunilor diplomatice, a persoanelor agentilor diplomatici, a locuintelor acestora, a membrilor familiei agentului diplomatic, care fac parte din gospodaria sa, precum si imunitatea de jurisdictie penala, civila si administrativa a agentilor diplomatici.

    De asemenea, la pct. 2 al art.31, se precizeaza ca agentul diplomatic nu este obligat sa depuna marturie.

    Astfel, in baza principiului inviolabilitatii absolute a localurilor misiunilor diplomatice si a personalului diplomatic, precum si a imunitatii de jurisdictie, nu este permisa inmanarea de acte catre agentii diplomatici, membrii personalului diplomatic, membrii personalului tehnic si administrativ al misiunii, precum si membrilor familiilor acestora, care fac parte din gospodariile lor, pe adresa misiunii diplomatice, pe adresa privata sau in mod direct, acestora.

    Transmiterea actelor de suveranitate ale statului roman se va efectua numai catre ministrul federal al afacerilor externe din statul strain, prin intermediul ambasadei statului roman in statul respectiv.

    Ca urmare a unei sesizarii din partea Delegatiei Comisiei Europene in Romania, s-a concluzionat ca, potrivit art.31 din Conventia privind relatiile diplomatice, datorita imunitatii de jurisdictie, personalul diplomatic nu poate fi citat in cadrul proceselor aflate pe rolul instantelor judecatoresti din Romania.

    Stiu ca plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis transmiterea catre curtile de apel a solicitarii privind aplicabilitatea dispozitiilor vizand imunitatea de jurisdictie a personalului diplomatic. Astfel Romania in cazul meu doreste sa evite scandalul international cu care ameninta SUA deoarece Tribunalul a citat direct Ambasadorul la Resedinta sa nerespectand Conventia de la Viena. Dar ‘Bomba Bombelor” este faptul ca misiune diplomatica a SUA in Romania nu are statul de misiune permanent, iar Ambasada SUA nu are personalitatea juridica Deci in acest caz Ambasadorul SUA si intreg personalul Ambasadei SUA in Romania nu au imunitatea diplomatica asa cum sustin oficialii statul roman si justitia obedienta a puterii portocalii. Daca Misiunea diplomatica americana in Romania si Ambasada SUA la Bucuresti au rangul de misiune permanenta decretata de seful statului American si este acreditata de seful statului roman . Va rog domnilor parlamentari romani sa cereti MAE si demnitarilor americani sa prezinte opiniei publice din Romania un document de tip acord intre SUA si Republica Romania care sa ateste oficial acest lucru, care sef al statului Republica Romania sau care sef a statului American a ridicat Misiunea diplomatica americana de la Bucuresti, macar la rang de Ambasada cu drepturi depline.. Eu imi aduc aminte ca suntem inca razboi si acum cu SUA! Oricum daca gresesc va rog sa-mi aratati un document in care un repezentant din partea statului Romania si al regimului actual parlamentar a semnat un tratat de pace in numele poporului roman cu SUA si daca statul roman a primit despagubiri de razboi pentru bombardamentele si genocidul creat la Ploiesti dupa anuntarea terminarii razboiului.

    Astfel daca dosarul s-ar fi judecat in Romania atunci pe fond as fi adus chiar si probe. Cu toate ca am fost amenintat de oficialii SUA ca orice document oficial, film de securitate sau inregistrari ambientale sustrase de pe teritoriul SUA pe care le-as fi prezentat opiniei publice din Romania sau instantelor din Romania daca procesul inainta si se judeca cauza pe fond, voi fi acuzat de spionaj si extradat in SUA pentru a fi judecat si condamnat deoarece in activitatea mea zilnica toate rapoartele, cererile, documentelor manipulate si actele semnate au avut un regim de special fiind considerate documente secrete.

    Ce acte pot depune in apararea mea sau spre a sustine afirmatia mea facuta la postul tv Antena 1 ca pana si presedintele in calitatea sa de persoana fizica a vizitat teritoriul SUA cautand ajutor de la marele Licurici. Teste ca sperietoarea este reala cu faptele de spionaj pe teritoriul american si acestea se pedepsesc in functie de gravitatea informatiilor dezvaluite cu pedeapsa minima de 8 ani de zile incarcerare in SUA pana la pedeapsa cu moartea. Cum sa ma apar daca nu pot prezenta dovezi pentru a ma apara! Astfel nu pot prezenta justitiei alta cerere de judecata in afara decat cea de a unui conflict de munca. Cine imi apara interesele cand SUA a cerut in mod categoric MAE ca procesul sa fie oprit acum?De cand ordona SUA oficial MAE sa spuna Justitiei din Romania ce sa decida si sa respinga judecarea dosarului? Cine imi apara interesele ca cetatean al statului roman, daca justitia din Romania raspunde comenzilor politice ale actualei puteri?
    Rusine Cotroceni!!! Rusine SUA !!!Rusine Justitie obedienta!!!

    Ma voi adresa Curtii Europene a drepturilor Omului deoarece in Romania nu imi pot gasi dreptatea. Acest lucru s-a intamplat deoarece Justitia din Romania este obedienta Cotroceniului!. Dosarul meu nu se poate judeca in Romania deoarece in apararea mea toate intrebarile si acuzatiile adresate Ambasadorului SUA pe fondul procesului si ar fi gasit raspunsurile la Cotroceni. Judecatorii obedienti puterii portocalii au ingropat acest dosar in Romania.

    Am gresit atunci cand i-am adresat un memoriu „Capitanului” si i-am cerut sa faca dreptate, deoarece am uitat vorbele angajatoriilor mei americani: SA NU AI INCREDERE IN ACEST OM NICIODATA!.

    De aceea fac un apel la democratia parlamentara care a ramas loial poporului si nu dictaturii :

    Parlamentari romani, macar acum inainte sa ma adresez Curtii Europene ale Drepturilor Omului (CEDO) sau unui tribunal din SUA, va aflați in fața unor afirmatii si a unor dovezi de netagaduit privind vinovația Ambasadorului SUA, si a lui Traian Basescu. Va somez sa acționați ca niște demni reprezentanți ai poporului roman, și sa luați masurile legale care se impun.

    Infiintati de urgenta o comisie parlamentara si verificati de ce sunt monitorizat si ascultat de serviciile secrete de 15 luni de zile. Ce crima am comis? Ce interese am derenjat? Ce stat politenesc am tradat? Sesizati-va din oficiu! Cereti si verificati autorizatiile de interceptare si urmarire in dosarul meu operativ de la BIM, SRI, SIE, DGIPI sau DNA in comisiile de ancheta parlamentara? Trageti la raspundere sefii acestor institutii aservite politic Cotrocenilor si SUA.

    Suspendati sluga pentru inalta tradare si declarati-l persoana non grata pe seful sau.!

    Mesajul meu pentru acesti bisnitari ai intereselor Romaniei.

    Masuri de austeritate, declansate, miseleste de guvernul vostru, la indicatiile americanilor aduc Romania sociala in pragul colapsului. Fapte umilitore si la culmea degradarii umane, o nesimtire a „bunului-simt” dictatorial, o bulversare si rasturnare a valorilor statului de drept din Romania si totul ca urmare a slugarniciei unor demnitari romani care doresc sa pastreze „Puterea” pentru ei si familia lor. Nu pot ramane indiferent fata de de starea de precaritate si de umilinta in care ne-au adus acesti , „salvatori ai neamului sustinuti de americani ”, care au promis ca nu isi vor termina mandatul, pana cand nu vor decima romanii dupa formula folosita de alt dictator , cand 1 din 10 era omorat. Chiar Presedintele actual in functie, fiind de profesie marinar, a lansat la apa „criza din Romania” si a spus la naiba cu salariile si cu pensile nesimtite. El a decis singur reducerea lefurilor cu 25% si a pensiilor cu 15% adeverindu-se cuvintele sale profetice de mare presedinte, citez: “ trebuie sa se faca dreptate in sistemul de salarizare din Romania politica a bunului simt, acolo unde interesele fiecarui cetatean in parte, inseamna de fapt interesul national si nu al unor grupuri sau gupari, care ne jefuiesc sistematic” si tot noi suntem nesimtitii! Rusine marinar de apa dulce! Domnule Presedinte va spun cu foarte mare durere in suflet , ca ma simt ingrozitor de umilit de jocurile dumneavoastra politice, ma simt calcat in picioare atat eu cat si familia mea , mi-e sila ca nu sunt lasat sa-mi pastrez demnitatea si afirm asta –in numele meu si al romanului de rand, al truditorului la particular sau la stat, al cetateanului de rand – caruia Justitia nu- i acorda nici o sansa la „Aparare” fiind motivata ca nu cumva sa aduca atingere sigurantei si securitatii nationale cauza care disjunge din dosarul meu respins judecatii de .

    Domnule Presedinte Basescu, nu veti putea niciodata sa faceti sa tac chiar daca imi bagati pumnul in gura aruncand cu laturi in mine si familia mea prin intermediul unor ziaristi curentati si evementizati sau jurnalisti turceni si cristoceni reevaluati platiti in leii grei de sefii lor fideli americanilor si Cotrocenilor ca sa paveze drumul catre dictatura democatiei originale actuale sau daca veti hotari sa-i dati drumul lui Codlea sa muste!

    Dovediti ca nu am dreptate!

    Voi deschide o actiune si intr-o instanta din SUA pentru al trage la raspundere pe acest angajator marunt cu suflet hain care nu merita sa fie numit om, deoarece i-am salvat viata. Cei din “Servicii” stiu despre ce vorbesc.

    Se adevereste inca odata vechiul proverb romanesc: Pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti!

    Silviu Craescu, 09.05.2011

    P.S. Mesajul meu catre tradatorii de Romanie:

    Va doresc voua adevaratiilor tradatori ai neamului romanesc ca justitia si poporul roman sa va dea ceea ce meritati! Dupa sentinta de la CEDO am sa dansez pe mormantul vostru politic!

    Declar cu toata forta ca iubesc Romania o tara „Mare” pe care nu am parasit-o inca.

    Iar Romania sub conducerea „ametitului marinar pitic ”ajutat de sfaturile „Avocatului Ambasador” a ajuns din printesa marii familii a democratiei europene o nava esuata , un stat obedient puterii americane actuale un fel de Romanie gri dictatoriala neo-coloniala. In opinia mea Romania actuala este condusa de ambitiile personale ale unui presedinte actor de rang inalt , nedrept si machiavelic, un presedinte jucator inconjurat, ajutat si mentinut la putere de serviciile secrete americane, aspirand la masa decizionala a marilor puteri, unde joaca interesele nationale la „ruleta ruseasca”, fara a intreba pe nimeni, sustinut doar de CSAT de gasca sa portocalie si de serviciile sale de informatii. Un fel de dictator modern care conduce nava numita Romania mai mereu pe sapte valuri sub influenta viselor imperialiste megalomane americane. Un arbitru partinitor si un negarant al drepturilor si libertatile pasagerilor striviti de bunastare. Un sef de „Legiune portocalie” a navei Romania, care ne indeamna „Sa traiti Bine” dar nu la noi in tara, si care nu vede lumina democratiei venita din portul european spre care dorim sa ne indreptam si sa ne integram. Un ametit politic, in fapt un actoras marunt care-si joaca rolul de fost pirat cu iz de carciumar. Un capitan hain razbunator care nu respecta Codul-Constitutiei al navei Romania inlocuind-o cu „Codul piratilor blonzi portocalii”, avand aghiotanti cocosi si udre si gornaci viseni si talmaceni. Un personaj de basm bucovinean bazandu-se pe sfaturile unor fluturi, ghidand nava spre haos, navigand pe cadavre . Un carmaci autoritar care ghideaza nava Romania dupa steaua lui Lucifer uitand-o pe cea a lui David!.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge