Limba română cea cu multe înţelesuri

By | 5 septembrie, 2010
Distribuie prietenilor!

Ceea ce veţi citi în continuare este un top cu mai multe cuvinte din limba română considerate vulgare şi cenzurate în mass-media, dar care, în alte limbi, au sensuri absolut normale şi respectabile.

1. Pe primul loc, bineînţeles, ce alt nume ar putea figura decât renumita staţiune croată Pula? Am întâlnit persoane care îşi fac concediile în Pula, (inclusiv oameni care chiar merg în Croaţia pentru asta).
http://en.wikipedia.org/wiki/Pula,_Croatia

2. Tot Pula se numeşte şi moneda oficială a statului african Botswana. Prin asta se explică sărăcia lucie din savană… Luând în calcul faptul că populaţia e preponderent feminină, se ajunge la câteva subdiviziuni de Pula pe cap de locuitor. Cursul de schimb îl găsiţi pe http://www.x-rates.com/d/BWP/table.html

3. În alte zone de pe continentul african, oamenii o duc şi mai rău. Dacă botswanezilor le e de ajuns o Pula pentru a-şi asigura traiul (mai ales că-s negri, şi ştim noi ce se vorbeşte despre ei), 3,4 milioane de mozambicani locuiesc în regiunea Nampula, având capitala în oraşul cu acelaşi nume.
http://en.wikipedia.org/wiki/Nampula_Province

4. Printre distracţiile mai puţin cunoscute, dar mai apropiate de noi, se poate număra o excursie cu întreaga familie în micul şi liniştitul Camping De Muie, pe insula olandeză Tholen. Puteţi să le scrieţi să-i felicitaţi pentru denumirea inspirată, sediul lor din St. Maartensdijk e amplasat tot pe strada… Muie.
Sau vizitaţi-i pe http://www.campingdemuie.nl/

5. Futai USA Inc. este cel mai mare producător de umbrele din lume, vezi Doamne. Cică aproape toate umbrelele din lume conţin piese Futai. Firma taiwanezo-americană mai face şi crose de golf, deşi nu văd legătura.
http://www.futaiusa./.com/about_futaiusa.htm

6. LABA înseamnă pentru toţi italienii Libera Accademia di Belle Arti. Săracii primesc chiar 30 burse de studiu „per i Master della LABA„.  LABA – La natura dell’ arte. http://www.laba.biz/

7. Dacă tu crezi că eşti în rahat, ce părere ai de cei 32.000 de inşi din oraşul israelian Rahat? În Rahat, ce-i drept, locuiesc numai arabi (ca să vedeţi unde i-au trimis filosemiţii de americani) şi ei se simt bine acolo, de vreme ce rahat înseamnă pe limba lor ceva gen „convieţuire fericită”.
http://en.wikipedia.org/wiki/Rahat

8. Pentru că din nou ne-am îndepărtat de plaiurile mioritice, am putea să vizităm şi Curu. Nu, nu e suficient să te uiţi în spate, Curu este o rezervaţie naturală în Costa Rica. 75% din Curu lor este împădurit şi totuşi costaricanii îl consideră unul din cele mai frumoase locuri din ţară … N-aş vrea să le văd pe celelalte, în cazul ăsta.
http://www.nicoyapeninsula.com/curu/

9. Am ajuns şi în îndepărtata Japonie, unde pe crestele munţilor cresc falnicii Sugi. Sugi este chiar arborele naţional al japonezilor, asteptăm cu interes aclimatizarea lui pe coastele însorite ale Croaţiei de mai sus.
http://en.wikipedia.org/wiki/Sugi

10. Cui nu-i plac condiţiile rudimentare oferite de campingul olandez de Muie, îi recomandăm cu căldură cazarea în hotelul parizian de Buci.
http://www.bucihotel.com/

După un text primit pe e-mail.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge