Criza e doar pentru fraieri

By | 24 februarie, 2010
Distribuie prietenilor!

Pe la sfârşitul lui 2008 nu eram în criză. Apoi am fost băgaţi în criză cu forţa. La început, Băsescu a spus că nu avem nevoie să împrumutăm de 20 de miliarde de euro de la FMI, apoi, după două săptămâni, s-a „răzgândit” şi a spus că avem nevoie, altfel nu are cu ce să plătească salariile bugetarilor şi pensiile. Păi ce, bugetarii şi pensionarii sunt plătiţi în euro???

Am făcut împrumut la FMI fără să ştim de ce şi pentru ce. Acum ştim de ce. Ca să fie daţi afară bugetari, ca să fie tăiate sporurile şi primele, ca să fie impozitate pensiile şi produsele fast-food, iar copii bogătanilor să nu mai primească alocaţie. Corect, nu-i aşa? Iar alţii spun că împrumutul la FMI a fost o comandă externă.

OK, acum că suntem în criză ar trebui ca toată lumea să sufere, nu? Şi ăia micii şi ăia marii. Dar ce se întâmplă? Mâine se deschide cel mai mare mall din România! Păi cum să deschizi o afacere aşa de mare într-o ţară în care statul se împrumută şi banii şi locurile de muncă sunt o mare problemă pentru populaţie? Cine e atât de tâmpit să rişte într-o astfel de situaţie?

Adevărul e că „cei mari” nu riscă niciodată. Pentru că sunt mereu ăştia micii, mulţi şi proşti, care garantează pentru ei. Vreţi să ştiţi cum stă treaba? Statul se împrumută de la FMI, garantând cu populaţia ţării. Banii intră la BNR şi se constituie în capital de rezervă pentru băncile comerciale private, care între timp şi-au retras capitalul în ţara lor, la băncile-mamă, că de aia e criză, nu? Apoi, cu aceşti bani, băncile comerciale vor relua creditarea şi vor anunţa, prin mass-media, cu care se află în cârdăşie, „vestea cea bună”. Adică a dat norocul peste voi, puteţi să faceţi din nou datorii!

Voi, întărâtaţi şi disperaţi de televizor care vă îndoapă cu reclame şi ştiri cu mortăciuni şi catastrofe (viaţa e scurtă şi trebuie trăită la maxim), veţi da buzna în bănci să vă împrumutaţi pentru a lăsa apoi banii la „nenea” cu cel mai mare mall din România. Şi uite aşa aţi mai luat încă o dată ţeapă fraierilor!!! Spor la muncă pentru următorii 10 ani!

Aici sunt banii dumneavoastră!

Aici sunt banii dumneavoastră!

Sursa foto

3 păreri la “Criza e doar pentru fraieri

  1. DeeDee

    Basescu a zis el multe… ca-si da demisia: nu si-a dat-o; ca nu mai candideaza, a candidat… si multe altele. As zice ca-s fraieri aia care l-au votat, dar tind sa cred ca nu prea conteaza cine cu cine voteaza.

  2. gerhard gabriel

    fac pariu ca banii nu mai sint in tara. sint dusi pe obligatiuni americanesti. si banii nostrii , si banii imprumutati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge