Mincinoşii sunt oameni cinstiţi

By | 1 noiembrie, 2010
Distribuie prietenilor!

Titlul poate părea contradictoriu şi paradoxal, dar vă voi demonstra că nu este deloc aşa. Dacă li s-ar cere părerea, 99,99% dintre oameni, dacă nu toţi, ar susţine că minciuna, prefăcătoria, înşelăciunea sunt lucruri de condamnat şi ei apreciază sincer oamenii oneşti, sinceri, deschişi, loiali etc.

Cu toate astea, cei care au succes în societate, afaceri, cei care au maşini scumpe, case luxoase şi femei superbe, nu fac parte dintre cei care sunt mereu sinceri, spun întotdeauna adevărul şi sunt excesiv de morali, ci dimpotrivă, sunt cei care posedă o oarecare şmecherie nativă şi o înclinaţie naturală de a minţi frumos şi a “înflori” situaţia reală.

Acest lucru se explică prin faptul că oamenii sunt ipocriţi şi nu sunt interesaţi să li se spună adevărul, ci vor să audă doar ce le place sau cum ar dori ei să fie lucrurile în realitate. Cu alte cuvinte oamenilor le place să fie minţiţi.

Cel mai avansate la acest capitol sunt femeile. Femeia nu vrea să ştie adevărul, ci vrea spă audă doar ce-i place. Nu am spus eu asta, a spus-o un personaj dintr-un film de Lars Von Trier. Practica confirmă acest lucru: oricărei femei îi place să audă că ea este cea mai frumoasă, deşi ştie că nu este aşa, îi place ca partenerul să-i spună că o iubeşte şi e singura femeie din viaţa lui, cu toate că ştie că o înşeală, îi place să i se spună poezii, chiar dacă ştie că sunt copiate de pe Internet, şi aşa mai departe.

Un şef va aprecia întotdeauna mediocrii care sunt lingăi şi pupincurişti, în defavoarea angajaţilor competenţi, dar care nu se feresc să-l contrazică şi să-l critice, deşi ştie că cei dintâi îl laudă doar din interes.

Chiar şi la nivelul întregii societăţi, electoratul va alege un lider politic charismatic şi care minte frumos, cu seninătate şi cu zâmbetul pe buze, în defavoarea unuia priceput şi bine intenţionat, dar care este sincer în declaraţii.

De aceea, pot considera că mincinoşii sunt, în felul lor, oameni cinstiţi, pentru că oferă oamenilor exact ce aceştia îşi doresc. 🙂

2 păreri la “Mincinoşii sunt oameni cinstiţi

  1. apartment ninja

    –pai ,si n-a avut dreptate ala mare(un clasic) care a zis:”- totu-i magie…sau, nu exista”>?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge