Program client pentru blogging

By | 26 ianuarie, 2011
Distribuie prietenilor!

Există mai multe aplicaţii, cele mai multe gratuite, care permit scrierea şi postarea de articole pe blog, fără a mai apela la interfaţa web de administrare. Eu m-am oprit la programul gratuit post2blog, oferit de cei de la Bytescout. Îl folosesc deocamdată doar pentru blogul cel vechi, pentru că pe cel actual folosesc nişte plugin-uri care nu pot fi accesate decât prin interfaţa web. Post2blog poate fi folosit pentru postarea de articole pe bloguri de pe platformele WordPress, Typepad, MovableType, dar şi altele.

Poate vă veţi întreba la ce foloseşte un program client pentru a scrie pe blog, când avem platforme de blogging ca WordPress sau Blogger?! Ei bine, în primul rând este mult mai comod să scrii articole cu un astfel de program, datorită spaţiului de lucru mult mai generos. Totodată ai un mai bun control al felului cum va arăta în final postarea de pe blog, editarea făcându-se cu un editor WYSIWYG. Apoi articolul creat poate fi salvat local în format HTML constituindu-se într-o copie de siguranţă şi putând fi folosit ulterior şi pe alte bloguri, site-uri etc. Un alt avantaj este posibilitatea gestionării mai multor bloguri în acelaşi timp, existând câte un cont, înregistrat în program, pentru fiecare din ele.

Ca să funcţioneze treaba şi să puteţi posta din acest program, trebuie să mergeţi la panoul obişnuit de administrare WordPress şi să intraţi pe Settings -> Writing, apoi mergeţi la Remote Publishing şi bifaţi căsuţa Enable the WordPress, Movable Type, MetaWeblog and Blogger XML-RPC publishing protocols.

Puteţi descărca programul post2blog 3.01 de aici.

Există mai multe aplicaţii, cele mai multe gratuite, care permit scrierea şi postarea de articole pe blog, fără a mai apela la interfaţa web de administrare. Eu m-am oprit la programul gratuit post2blog, oferit de cei de la Bytescout. Îl folosesc deocamdată doar pentru blogul meu vechi, pentru că pe cel actual folosesc nişte plugin-uri care nu pot fi accesate decât prin interfaţa web.

Poate vă veţi întreba la ce foloseşte un program client pentru a scrie pe blog, când avem platforme de blogging ca WordPress sau Blogger?! Ei bine, în primul rând este mult mai comod să scrii articole cu un astfel de program, datorită spaţiului de lucru mult mai generos. Totodată ai un mai bun control faţă de cum va arăta în final postarea de pe blog, editarea făcându-se cu un editor WYSIWYG. Apoi articolul creat poate fi salvat local în format HTML constituindu-se într-o copie de siguranţă şi putând fi folosit ulterior şi pe alte bloguri, site-uri etc. Un alt avantaj este posibilitatea gestionării mai multor bloguri în acelaşi timp, existând câte un cont, înregistrat în program, pentru fiecare din ele.

Puteţi descărca programul post2blog 3.01 de aici.

2 păreri la “Program client pentru blogging

  1. maries mihai

    Buna ziua, am instalat programul post2blog de la bytescout, vreau sa public articole pe blogger, dar imi cere adresa unui api si nu stiu de unde sa iau acea adresa, si nu reusesc sa fac sa apara articolele pe blogul meu. Ce am de facut? Va rog scrieti-mi pe e-mail la adresa din formular.

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Nu mai folosesc programul de câţiva ani aşa că nu am idee cum poate fi rezolvată exact problema. Adresa acelui API se găseşte, evident, la Google API. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge