Lăsaţi copiii să se joace!

By | 14 februarie, 2011
Distribuie prietenilor!

Îmi amintesc de copilăria şi adolescenţa mea, când mă jucam în faţa blocului, ori eram la şcoală sau la liceu. Destul de des, joaca sau o discuţie mai aprinsă, se transforma într-o bătaie în toată regula. Am asistat de multe ori la astfel de scene, ba chiar şi eu am fost implicat în astfel de incidente.

Ţin minte că odată m-am bătut în faţa blocului cu un ţigan şi am cam încasat-o. Când am ajuns acasă nu ştiam cum să-mi ascund vânătăile şi buza spartă, dar nu am păţit nimic grav şi am „supravieţuit” întâmplării respective.

Ceea ce nu se întâmpla pe vremea aceea era faptul că nu venea televiziunea să facă ştiri şi reportaje de senzaţie din joaca noastră de copii. E drept că atunci nu exista Youtube şi fetele nu prea se păruiau ca acum, dar totuşi nu e cazul să transformi un incident minor care se întâmplă frecvent în lumea copiilor şi al elevilor, în subiect de presă aducător de audienţă. Cred că în nicio ţară normală nu se transmit aceste lucruri la posturile de televiziune, pe post de ştiri de importanţă naţională.

Aşa că e cazul să-i lăsăm pe copii să se bucure de copilărie, aşa cum ne-am bucurat şi noi la vremea noastră, fără să facem din orice fleac o tragedie.

6 păreri la “Lăsaţi copiii să se joace!

  1. Nepoata

    Când văd asemenea rataţi , începe să îmi pară rău pentru societatea in care trăiesc/trăim. Se degradează de la un an la an , practic din generaţie în generaţie . Sincer nu mai avem nevoie de şantierişti , gunoieri , „ciorditori” , miştocari , tirişti , burtoşi care ascultă manelele la maxim . Dar in mod normal se dă vina pe sistemul educaţional ,in loc sa îi tragă la răspundere pe părinţii care nu se ocupă de ei şi practic se amuză pe seama asta. Am si eu cazuri in liceu şi nu se ţine cont de ce zice profesorul sau chiar directorul . Pentru chesti de genul se dau avertismente (care nu fac nimic) sau exmatriculări (RRAARRREE) care constau în trei zile de curăţat cărţi la bibliotecă , sincer , nu rezolvă absolut nimic , dar ABSOLUT NIMIC . Elevii se întorc la vechile obiceiuri pentru că aşa au fost crescuţi.

  2. Nepoata

    De ce nu se joacă singur? Ar face un bine întregii naţiuni dacă s-ar lua puţin la bătaie . Şi da, dacă tata e cumnatu’ eu sunt nepoata :))

  3. Mami

    Astazi copii nu se mai joaca in fata blocului, stau pe internet si se joaca sau nu doar la scoala respectiv gradinita sau in salile de joaca amenajate. Ma doar intr-un fel ca fetita mea nu are sansa de a se juca cum ma jucam eu la varsta ei.
    Mami´s last blog post ..Calculator sarcina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge