Controlul averilor ilicite rezolvat, nu se poate!

By | 14 februarie, 2011
Distribuie prietenilor!

Procurorul general al României a declarat pentru Gândul că, potrivit Codului de procedură, se pot pune măsuri asiguratorii şi pe bunurile care nu aparţin învinuiţilor sau inculpaţilor, dacă se face dovada că banii provin din săvârşirea de infracţiuni. Procurorii sunt obligaţi să demonstreze acest lucru deoarece există prezumţia de obţinere licită a averii, prevăzută de Constituţie.

Dacă un inculpat a cumpărat mai multe proprietăţi pe numele unei bunicuţe, nu ai ce face. Bunicuţa nu e funcţionar public, nu are declaraţii de avere şi nu îi poţi cere să dovedească de unde a avut bani de vile. Este protejată de prezumţia de care v-am vorbit anterior. Până nu se modifică Constituţia, nu avem ce face, nu poate fi promovată nicio lege care să îl oblige pe cel anchetat să dovedească faptul că banii provin dintr-o sursă licită. Trebuie ca procurorul să dovedească faptul că banii provin din săvârşirea unei infracţiuni.

Sursa: Realitatea

Dar să ne amintim cum se băteau cu pumnul în piept Emil Boc şi ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, că vor lua la puricat vilele, iahturile şi maşinile scumpe ale bogătanilor şi cum vor aplica ei mijloacele de control indirect al averilor.

Guvernul analizează un proiect de impozitare a averilor care nu pot fi justificate, a confirmat, luni, premierul Emil Boc, într-un interviu acordat Radio Romania Actualităţi, informează Hotnews.

„Avem în analiză un proiect care porneşte de la o realitate românească: foarte multe averi probabil nu sunt impozitate la valoarea reală”, a afirmat primul ministru.

Sursa: România Liberă

Ministrul finanţelor vorbeşte despre faptul că se vor compara veniturile din acest an cu cheltuielile şi, dacă se va constata că nu s-au plătit impozitele, atunci se va impozita diferenţa evazionistă cu un procentaj de 16%. Simplu ca „buna ziua”.

Sursa: Bloombiz

Oare în cazul bunicuţelor de vameşi corupţi nu se poate aplica controlul veniturilor şi al cheltuielilor??? Ce treabă are fiscul cu Constituţia?

Deci, încă o dată se adevereşte că declaraţiile guvernanţilor nu valorează nici cât o ceapă degerată!

2 păreri la “Controlul averilor ilicite rezolvat, nu se poate!

  1. Mami

    Nu prea ai cum sa ii prinzi pe astia mari ca sunt destul de inteligenti astfel incat sa isi acopere urmele foarte bine, si legile tot ei le voteaza, astfel incat acestea sa nu aiba colti impotriva lor
    Mami´s last blog post ..Sexul in timpul sarcinii

  2. Mariana

    Eu l-am rasfoit ieri si din paacte unele parti par a fi facute in graba. Ideea mi-a placut de cand am auzit prima data de ea…dar modul in care a fost realizata lasa putin de dorit. Ce mi-as mai fi dorit sa vad e o scurta carte de vizita a fiecarui jurnalist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge