Metodă de furt din maşini prin bruierea telecomenzii

By | 15 februarie, 2011
Distribuie prietenilor!

Atenţie atunci când lăsaţi maşina în parcare! Închiderea portierei cu telecomnada poate fi împiedicată cu dispozitive care bruiază semnalul acesteia.

Textul următor este un mesaj de e-mail al unei persoane care a păţit acest lucru.

Astăzi am avut ceva de rezolvat în zona P-ţa Coşbuc – Bdul Libertăţii (Bucureşti). Am parcat maşina în faţa sediului RCS-RDS , am rezolvat ce aveam de rezolvat în 15 min şi m-am întors la maşină.

Nu am reuşit să deschid maşina nici din cheie (telecomandă), nici din telecomanda de la alarmă. Lângă mine un domn se chinuia să-şi închidă maşina cu telecomanda şi nu reuşea. Deci eu nu reuşeam să o deschid pe a mea, el nu putea sa o închida pe a lui.

PREA MARE COINCIDENŢA!!! Mi-am adus aminte că citisem pe net un articol care explica că maşinile care se închid cu telecomanda nu sunt sigure, deoarece se poate bruia semnalul dat de aceasta şi maşina nu se închide ( deşi tu ai apăsat pe buton şi eşti sigur că s-a închis).

M-am uitat în jur şi… o maşină micuţă cu 2 uşi, marca Datsun, culoare gri deschis, fără numere de înmatriculare era oprită în apropiere în spatele maşinilor parcate. M-am dus către acea maşină, în ea erau 4 indivizi (cum arătau este uşor să ghiciţi), unul din ei avea un dispozitiv care semăna cu o telecomandă de tv dar avea şi antenă.  Când m-au văzut, au plecat.

Imediat după, ne-am putut descuia respectiv încuia maşinile din telecomandă. Aşadar este o nouă metodă de a fura din maşină. Verificaţi-vă maşina după ce aţi închis-o.

Cum functionează: individul ţine permanent apăsat pe butonul dispozitivului, care emite un semnal (frecvenţă) sau ce o fi, semnal ce nu lasă comanda ta de închidere să “ajungă” la maşină. Apeşi pe buton să închizi maşina, iar dacă nu eşti atent să vezi dacă într-adevar s-a închis, aceasta rămâne deschisă. Pe urmă doar aşteaptă să pleci de lângă maşină şi te uşurează de ce ai lăsat prin ea.

Nu credeam asta ştiind că alarmele schimbă codurile la fiecare activare şi am un sistem de alarmă bun, foarte lăudat. Se pare că e pentru fraieri cinstiţi.

Cei care aţi păţit asta sau aţi văzut, vă rog, sustineţi avertismentul, cei care nu au văzut ţineţi minte şi anuntaţi-vă prietenii şi nu numai).

Sursa: ZiuaVeche

O părere la “Metodă de furt din maşini prin bruierea telecomenzii

  1. Fram

    Orice masina scoate un beep sau cel putini ii clipesc semnalizarile in momentul in care se inchide sau se deschide cu telecomanda. Cred ca e suficient sa verifici lucrul asta cand inchizi masina..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge