Cutremur de 8,9 grade în Japonia

By | 11 martie, 2011
Distribuie prietenilor!

Un cutremur cu magnitudinea de 8,9 pe  scara Richter s-a produs, cu puţin timp în urmă, pe coasta de nord-est a Japoniei, insula Honshu. Iniţial se anunţase că seismul este de 7,9 grade, dar Institutul Geofizic American a comunicat ulterior estimarea oficială. Au avut loc două replici de 6,4 grade la interval de un minut. În oraşul Onahama din districtul Fukushima au fost luate de valuri case şi maşini. A fost emisă alertă de tsunami şi pentru Rusia, Insulele Marcus, Hawaii şi Marinele de Nord.

Sursa: Jurnalul.ro

Încă nu există date în legătură cu pagubele provocate şi numărul victimelor, dar este posibil că aceastea să fie semnificative, deoarece un astfel de cutremur este devastator chiar şi pentru o ţară ca Japonia, unde cutremurele frecvente au impus măsuri speciale de securitate a clădirilor şi infrastructurii în general.

Să fie vreo legătură între acest dezastru şi apropiatul fenomen de Super Lună?! Sau este vorba de presupusa prezenţă în sistemul nostru solar a misterioasei planete Nibiru, despre care s-a vorbit în ultimul timp în numeroasele scenarii apocaliptice vehiculate în ultima vreme pe Internet?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge