Cultura violenţei

By | 2 aprilie, 2011
Distribuie prietenilor!

Un clip video în care un puşti pirpiriu şi arţăgos loveşte în plină figură pe un altul, mai mare şi obez, după care cel agresat se revoltă şi dă cu primul de pământ, la propriu, a făcut înconjurul lumii şi a stârnit dezbateri aprinse, emisiuni de televiziune şi chiar un interviu în exclusivitate cu Casey Heynes, copilul grăsun devenit erou şi model pentru toţi şcolarii agresaţi de colegi. Întâmplarea s-a petrecut la o şcoală din Australia, iar cei doi elevi au fost sancţionaţi disciplinar.

Fără Youtube şi Internet acest tip de fenomene sociale cred că nu ar fi posibile. Şi mai cred că se creează în acest mod o cultură a violenţei şi a gustului pentru violenţă. Prin astfel de acţiuni mediatice se sugerează ideea că, pentru a deveni vedetă, pentru a fi cineva, trebuie să te baţi sau să faci un lucru şocant, pe care cineva să îl filmeze şi să-l posteze pe site-urile de conţinut video.

Chiar şi în România, banalele altădată, bătăi la şcoală între copii au devenit evenimente de presă, amplu mediatizate. Mai mult chiar, copii de 7 – 12 ani se bat cu cuţitele în parc, semn că violenţa la generaţiile următoare va fi o problemă tot mai mare.

Interviu cu Casey Heynes copilul devenit din victimă, erou

Update: Iată-l şi pe Richard Gale, slăbănogul agresiv, care susţine că cel care a început bătaia a fost Casey Haynes.

O părere la “Cultura violenţei

  1. Bratescu Silviu

    Bravo Casey Heynes congratulate you for what you did and I like what you’ve done all the respect for and anyway you know you’re not the only one being mocked, I like Victor who are abused by 3-4 years of family, friends, colleagues class and now I am 21 years but only now are abused by classmates and friends.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge