Filosofia satanistă promovată în cultura occidentală

By | 17 august, 2011
Distribuie prietenilor!

Probabil aţi auzit, printre sutele şi miile de melodii pe care le ascultaţi, mai noi sau mai vechi, un mesaj care se tot repetă: acela de a face tot ce vrei, de a trăi numai după propria voinţă fără să îţi pese de ceilalţi şi de consecinţe.

Mesaje ca “fă tot ce vrei” (do what you want), “fac tot ce vreau” (do whatever I want), “ascultă-ţi inima” (listen to your heart), “fă ceea ce simţi” (do what you feel) etc. Aceste mesaje sunt prezente şi în filme, cărţi şi alte forme de comunicare culturală şi sunt răspândite azi în întreaga lume. Chiar şi la noi multe melodii promovează astfel de idei.

Această idee, de a ţine cont numai de propria voinţă şi de a nu-ţi păsa deloc de consecinţele acţiunilor tale faţă de ceilalţi, promovată intens prin cultura pop şi showbiz în ultimele decenii nu a apărut din întâmplare şi este de fapt o adaptare a legii fundamentale (The Law Of Thelema) postulată de Aleister Crowley în lucrarea sa de bază, “Cartea Legii” (The Book Of Law), un fel de biblie satanistă. În forma sa originală acestă lege sună cam aşa: „Do What Thou Wilt Shall Be The Whole Of The Law” (Fă ceea ce vrei, asta să fie toată Legea).

Aleister Crowley a fost un ocultist şi un teoretician al ştinţelor ezoterice, devenit celebru la începutul secolului XX şi este considerat ca fiind părintele satanismului modern. Crowley pretinde că învăţătura i-a fost transmisă în 1904 de însuşi zeul egiptean Horus, în timpul unei călătorii la Cairo, prin intermediul soţiei sale folosită ca medium.

Ideile lui Crowley au stat la baza mişcării hippie din anii 60, care au dus la celebra “revoluţie sexuală”, generalizarea consumului de droguri, homosexualitatea şi alte lucruri de acest gen, văzute ca o expresie a libertăţii individuale. În acea perioadă au pătruns, în special în muzica pop/rock, simbolistica ocultă, elementele de magie neagră, mesajele sataniste şi anarhiste, toate acestea pe fondul unor sonorităţi tot mai agresive. Azi toate acestea sunt promovate inclusiv în muzica hip-hop şi R&B.

Adepţii acestei ideologii consideră că omul este pentru sine propriul Dumnezeu şi de aceea singura care contează este voinţa proprie. Această concepţie este de fapt o interpretare greşită a unor doctrine religioase orientale cum ar fi budhismul şi hinduismul, iar scopul ei este opoziţia totală cu religia creştină care presupune smerenia, supunerea faţă de un Dumnezeu exterior şi iubirea faţă de aproape. Datorită faptului că omul se consideră egal cu Dumnezeu, această filosofie este de natură luciferiană, deci satanistă.

Satanismul este o doctrină foarte apropiată de fascism, deoarece presupune dreptul celui cu instincte mai puternice şi cu o voinţă personală mai mare de-al domina şi chiar elimina pe cel cu o voinţă mai slabă sau care este dominat de sentimente de compasiune faţă de ceilalţi. Rezultatele se văd foarte bine azi în întreaga lume: războaie interminabile, inechitate şi polarizare socială, ură, nebunie, dezbinare, anarhie, crize economice, lăcomie nemăsurată, violenţă generalizată.

Departe de a deveni zei, mulţi dintre indivizii care au adoptat în viaţa lor ideologia satanistă au sfârşit jalnic, fie în spitale de psihiatrie, fie au murit din cauza abuzului de droguri şi alcool, fie şi-au găsit sfârşitul în accidente violente de maşină, ceea ce arată că această filosofie nu este deloc benefică omului, nici chiar pentru cei ce o practică! Satana nu-şi cruţă nici măcar adepţii! 😆

Societatea umană este un organism viu, în care fiecare individ este legat de ceilaţi şi are un rol stabilit în cadrul acestui sistem. Legea universală este iubirea, nu voinţa individuală! Dacă fiecare doreşte să facă doar ceea ce vrea el, ignorând restul, acest lucru nu poate duce decât la dezorganizare, disoluţie, anarhie şi în final moarte.

Partea a treia din acest mini-documentar este în mod special exemplificativă pentru cele scrise mai sus.

6 păreri la “Filosofia satanistă promovată în cultura occidentală

  1. vizionatorul

    interesant. ma uit la primul film.
    dar , daca ai face ce vrei, de ce ai vrea sa faci implicit Rau? Poate vrei sa faci bine.Adiac sa asculti SI de altii nu DOAR de tine. Prin a asculta de altii, dar NUMAI de unii anume, inteleg si a asculta de satanisti, crestini, martieni, reptileni , whatever.

    Cred ca Crowly era si rau si nebun. De asta, a face ce vrei, pt EL insemna a face rau, ca asa era el. Viziunea aia cu Horus afost pt ca se afla la piramide. Daca era in insula Pastelui era cu zeul Bubu Bubu..Fie rau era el, ,fie un rau mai mare, Necunoscut , l-a posedat. Nu zic acelui rau Satan sau Diavol, ar insemna sa intru si eu intr-o religie anume.

  2. vizionatorul

    da, deci filmuletul e al unui protestant, pt ca da in Satan si lauda pe Dumnezeu si ia Vechiul Testament de bun. Din pacate, VT e plin de sacrificii umane si animale, violuri, poligamii, incesturi, genocide, discriminari. Am intrat si pe site satanist , care baga sub pres pe Crowley, amintindu-l doar in treacat si fara nasoalele uriase ale acestuia. In schimb accentueaza pe legamantul de sange al lui Iahveh , cu primii nascuti sacrificati. Ei considera ca Iahveh era un zeu al sacrificiului aiar Satan/Lucifer , doar o emplema a altor Duhuri /ingeri care nu cer sacrificii ci doar crticau pe Iahveh si nu i se supuneau; aduc argumentia ca, nici chiar in Biblie, nu se gaseste om omorat de Satan . Eu as adauga ca uita de porcii posedati ce s-au arunncat in mare, ca si de oamenii posedati vindecati de Iisus; e drept, astia sunt in NT, DUPA ce imaginea lui Iahveh cel sangeros si ebraic s-a transformat in cfea a unui Dumnezeu Drept, dar si Bun, al celor „taiati si netaiati imprejur”.
    Voi urmari totusi mai departe si celelalte filme si revin cu comentariile.
    Nu ii agreez pe protestanti, pt ca se inchina la Biblia ebraica sangeroasa. Adica critica „satanismul”, dar aproba si un( unul? -Elohim e la plural) Dumnezeu sangeros si discriminant.
    dar sunt de laudat ca sunt activi, mai activi decat ortodocsii sau catolicii, in a decripta Raul propagat in societatea actuala, prin cultura „moderna”

  3. vizionatorul

    Revenind la prima postare.
    Listen to your heart..pai daca „Legea sadita in inima” cu zic crestinii ca ar avea necrestinii care n-au avut pana la un moment dat ‘sansa” convertirii , este buna, ce ar fi rau sa imi ascult inima?
    Nu cred ca a asculta inima e musai rau, sau a asculta o religie e musai bine. Sa ne uitam la crestni. Au fost si martiri, au fost si tortionari.
    Sa zicem ca daca punem filtrul unei religii devizei ” Listen to your heart” teoretic, am feri acea heart de ideile negative, interne sau Externe, transcedentale.
    Dar nu fac decat sa TRANSLATEZ problema de la cel cenzurat , fiiltat, la cel ce aplica grila.Lui CINE ii aplica grila??daca respectivul ( Savonarola, Loyola, Papa Borgia, Ayatolahul Komeini al paispelea) nu crede in grila si isi asculta inima, REA?? Nu se ajunge atunci la Inchizitie , Cruciade, Jihad, Zi…sm????Cu milioane de victime, intocmai precum satanistii (care tot unei religii se inchina, unii)?

  4. Dan Tănăsescu Post author

    Creştinul trebuie să asculte de Dumnezeu, nu să-şi asculte inima. Atunci când îşi ascultă inima poate fi de multe ori înşelat, pentru că nu ştii exact când ceva vine direct de la inimă sau de la cel necurat. 🙂

  5. Pingback: Demascarea Industriei Muzicale |

  6. Pingback: Doctrina Luciferiană / Satanistă promovată în cultura occidentală – Apocalipsa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge