Încă din 2008 existau scenarii legate de România şi un atac nuclear

By | 3 mai, 2011
Distribuie prietenilor!

Iată ce scria Adevărul pe 8 ianuarie 2008:

Mohammed ElBaradei, directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), se teme că reţeaua teroristă Al-Qaida pregăteşte un atac nuclear sau radioactiv, exprimându-şi îngrijorarea în legătură cu traficul de materiale radioactive din România, Ucraina, Kazahstan şi Uzbekistan. Un atac terorist „într-o capitală precum Londra sau Cairo ar fi un coşmar mult mai mare decât atentatele de la 11 septembrie 2001”, afirmă ElBaradei într-un interviu acordat cotidianului arab Al-Hayat, preluat de APcom. Excluzând totuşi posibilitatea comercializării armelor nucleare, ElBaradei explică: „Există probabilitatea mai mare ca teroriştii să pună mâna pe resurse radioactive, pe care le-ar putea exploda în zone locuite sau chiar într-un oraş-capitală”. Purtătorul de cuvânt al SRI, Marius Bercaru, a declarat că SRI nu deţine niciun fel de indicii privind posibilitatea ca elemente Al-Qaida sau conexiuni ale acesteia să fie interesate de achiziţii de material radioactiv din România.

Interesant este faptul că acest Mohammed ElBaradei este nimeni altul decât cel care s-a afişat ca lider al Opoziţiei în timpul revoltei din Egipt, în urma căreia Hosni Mubarak a fost înlăturat de la putere.

Tot în 2008 ruşii ameninţau cu arma nucleară statele membre NATO, printre care şi România:

Şeful Marelui Stat Major al Armatei Ruse, generalul Iuri Baluevski, a atenţionat că, în scopul „apărării suveranităţii Rusiei şi a aliaţilor săi, statul rus ar putea utiliza arme nucleare”, inclusiv împotriva aliaţilor NATO, România, Cehia, Polonia, Bulgaria. Declaraţiile de o duritate fără precedent ale „buzduganului lui Putin“, cum este supranumit generalul Baluevski, sunt luate foarte în serios de către cancelariile occidentale. România nu a comentat încă în nici un fel ameninţarea Moscovei.

Presa rusă comentează astăzi declaraţiile şoc ale Şefului Statului Major al Armatei ruse. Astfel, „Izvestia“, una dintre cele mai influente publicaţii moscovite, notează că Moscova trebuie să le amintească acestor ţări (Poloniei, Cehiei, României şi Bulgariei), că este posibilă lansarea de rachete nucleare asupra teritoriului lor naţional, datorită găzduirii bazelor militare americane şi a scutului anti-rachete, care se preconizează a fi instalate pe teritoriul aliatelor NATO şi USA.

Sursa

Aceeaşi temă este realuată şi în 2010:

Punerea în funcţiune a unei instalaţii antirachetă amplasată în România ar putea fi confundată de către Rusia cu un atac asupra teritoriului său şi ea ar putea răspunde cu un atac nuclear, a declarat joi, în cadrul unei videoconferinţe Chişinău-Moscova, Aleksandr Pikaev, şeful secţiei Dezarmare şi reglementare a conflictelor de la Institutul pentru Economia Mondială şi Relaţii Internaţionale din cadrul Academiei de Ştiinte a Rusiei, informează Agerpres.

Sursa: România Liberă

După cum se poate observa, sunt prezente mereu aceleaşi elemente: atac nuclear, scut anti-rachetă, Al Qaeda, Rusia, SUA, NATO, ElBaradei. Este suficient doar să urmăreşti presa de-a lungul anilor, ca să îţi dai seama că temele de propagandă sunt similare, deci şi forţele care se ascund în spatele lor sunt probabil aceleaşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge