Diversiunea WikiLeaks cu Băsescu şi conflictul România-Rusia

By | 21 septembrie, 2011
Distribuie prietenilor!

Ultima fumigenă aruncată în presă, probabil de la Cotroceni, este publicarea de către WikiLeaks a unei telegrame din 2008, în care ambasadorul SUA Nicholas Taubman relata o discuţie între Traian Băsescu şi senatorul american Richard Lugar. Băsescu şi-ar fi exprimat îngrijorarea în legătură cu un posibil conflict militar cu Rusia, în care România ar putea fi atrasă, datorită creşterii tensiunilor dintre Republica Moldova şi armata rusă din Transnistria.

Toată lumea a înghiţit gogoaşa şi a dezbătut tema amplu pe mai toate canalele de televiziune şi în mai toate publicaţiile, inclusiv pe Internet. Dar nimeni nu a privit această “dezvăluire” în contextul în care ea apare.

Traian Băsescu tocmai s-a întors de la Washington, unde, zice el, a încheiat cu Obama un “parteneriat strategic pentru secolul 21” şi a semnat tratatul pentru scutul anti-rachetă, care ne va asigura o securitate naţională, cum nu am mai văzut noi vreodată.

Duminica trecută preşedintele a vorbit la Pro TV la emisiunea “După 20 de ani” despre obligaţia României de a achiziţiona 48 de avioane de luptă, obligaţie care decurge din calitatea de membru NATO pe care a dobândit-o ţara noastră. Dar, mai spunea Băsescu, statul nu are bani pentru această achiziţie şi trebuie să găsească surse de finanţare pe termen lung, adică noi împrumuturi.

Acum numai idiot să fii şi să nu-ţi dai seama că această “dezvăluire” pică tocmai la fix pentru a justifica această cheltuială importantă pentru bugetul ţării, necesară dotării cu tehnică militară.

O dovadă în plus stă şi declaraţia de miştocar a lui Băsescu, făcută atunci când a fost întrebat de jurnalişti în legătură cu telegrama făcută publică de WikiLeaks:

În 2008, România dispunea de câteva baterii de praştii cu rază lungă de acţiune şi era gata să declare război.

Deci avem praştii şi ca să ne apărăm trebuie să cumpărăm avioane, nu?! Case closed.

4 păreri la “Diversiunea WikiLeaks cu Băsescu şi conflictul România-Rusia

  1. iulian

    @Mami – Parodia, din pacate, o face pe bani multi. Ai nostri. Deci si ai tai. Hehehe…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge