Pilda frânghiei

By | 23 mai, 2011
Distribuie prietenilor!

Un alpinist a vrut să cucerească cel mai înalt munte. S-a pregătit pentru asta timp îndelungat şi în final a hotărât să se aventureze singur pentru a primi singur laurii victoriei. Noaptea căzu grea pe înălţimile munţilor şi omul nu a mai văzut nimic.Totul era negru. Până şi Luna şi stelele fuseseră acoperite de nori negri. Şi cum se căţăra el la doar câţiva metri de vârful muntelui a alunecat şi a căzut în gol.

Alpinistul văzu în acea îngrozitoare cădere episoade din viaţa lui, bune şi rele. Se gândi la moartea care era aproape când deodată a simţit frânghia de sigurantă că-i frânge mijlocul. Fusese oprit din cădere şi acum atârna în gol legat de acea frânghie. Urmă un moment de tăcere absolută, atârna în neant şi singurul lucru ce-i veni în minte fu: „Ajută-mă Doamne!”
Deodata auzi o voce venită din depărtari:

„Ce doreşti fiule?”

„Salvează-mă, Doamne!” strigă alpinistul cuprins de frica morţii.

„Chiar crezi că eu te pot salva?”

„Da Doamne, cred în Tine!”

„Bine, dacă crezi în mine şi în salvarea mea taie frânghia de care atârni”, spuse Dumnezeu.

Un moment de tăcere, alpinistul se îndoi şi pierdu credinţa, frânghia era singura care-l ţinea în viaţă… aşa că nu tăie frânghia şi hotărî să renunţe la ajutorul dumnezeiesc.

A doua zi dimineaţă, echipele de salvare au anunţat că au găsit un alpinist legat de frânghia de siguranţă la doar doi metri de pământ. Murise îngheţat de frig.

2 păreri la “Pilda frânghiei

  1. DSP

    Pacat ca oamenii ca tine sunt considerati desueti intr-o lume a falselor valori si idealuri…ori poate ca este mai bine asa; te poti feri mai usor de „infectiile” civilizatiei contemporane. Oricum, voi reveni cu placere pe blogul tau!
    DSP´s last blog post ..Chiar ati crezut ca nu-mi pasa

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Mulţumesc! Totuşi cred că adevăratele valori şi idealuri nu ţin de modă şi de epocă, aşa că desuetitudinea nu se aplică aici. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge