Oprescu concesionează RADET-ul francezilor

By | 20 iulie, 2011
Distribuie prietenilor!

RADET Bucureşti urmează să-şi concesioneze serviciile către Dalkia SA, firmă ce face parte din acelaşi concern cu Apa Nova. Măsura este parte din strategia de transformare a RADET în societate comercială, aşa cum doreşte primarul Sorin Oprescu. Această variantă a fost confirmată atât de sindicaliştii Regiei, cât şi de reprezentanţi ai Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi ai Primăriei Capitalei.

Serviciile Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Bucureşti, aflată în curs de “transformare” în societate comercială, vor fi concesionate către Dalkia SA, potrivit datelor deţinute de sindicalişti. Posibilitatea ca firma străină să preia serviciile celui mai mare distribuitor de energie termică din România şi, în acelaşi timp, unul dintre cei mai mari din Europa, a fost confirmată pentru ziarul “Puterea” şi de surse din cadrul Primăriei Capitalei şi Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Sindicaliştii din RADET nu sunt de acord cu proiectul de privatizare a Regiei, dorit de  edilul-şef al Capitalei, Sorin Oprescu, şi de consilierii municipalităţii. Sindicaliştii susţin că în cazul în care RADET va fi privatizată, vor avea de suferit atât angajaţii Regiei, cât şi ceilalţi locuitori ai Capitalei. “Este adevărat că se vorbeşte despre o concesionare de servicii. Noi am spus că nu suntem de acord cu acel proiect. Vor fi urmări grave şi pentru angajaţi şi pentru consumatori. Potrivit acelui studiu realizat de Pricewaterhouse (n.r. – la solicitarea primarului Sorin Oprescu), în 8 ani, gigacaloria va fi de 630 de lei. Primăria tot va fi nevoită să plătească subvenţiile pentru populaţie. Nu rezolvă nimic. Asta pentru că au refuzat să majoreze treptat preţul gigacaloriei. Ei nu au majorat preţul cu 5-10 procente, dar CET-urile au făcut-o şi s-a ajuns la această situaţie. Dacă va fi aplicat acest proiect, ar urma să fie diponibilizaţi 1.900 de angajaţi ai RADET, conform studiului. Serviciile ar urma să fie concesionate către Dalkia”, ne-a declarat preşedintele sindicatului liber din RADET, Ioana Stoica.

În şedinţa din 28.07.2011 a CGMB vor fi stabilite, cel puţin teoretic, toate procedurile de transformare a RADET în societate comercială. Abia în urma acestei “operaţii” urmează să fie concesionate, cel mai probabil către Dalkia SA.

Sursa: Puterea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge