SUA este în insolvenţă dar va tipări dolari în neştire

By | 9 august, 2011
Distribuie prietenilor!

Michael Pento, senior economist la Euro Pacific Capital, consideră că afirmaţiile preşedintelui Barack Obama, care susţine că SUA este încă demnă de un rating de top, nu sunt nimic mai mult decât retorică goală de consolidare a încrederii.

„Am văzut votul pieţelor pentru ceea ce preşedintele a avut de spus, şi pentru ce domnul Geithner a avut de spus. Evident, piaţa crede în ceea ce Standard & Poor a făcut, iar SUA nu mai are, din păcate, un rating de ţară evaluat la AAA”, a spus Pento pentru RT.

Pento spune că, deşi mulţi oameni pot da vina pe Obama pentru starea economiei, de fapt, el doar a moştenit o situaţie proastă.

„Chiar acum deficitele noastre anuale sunt de 10% din PIB”, a spus el. „PIB-ul nostru este în creştere negativă de -1 la sută. Deci, nu contează ce spune Obama, nu vreau să dau vina pe republicani sau pe democraţi, dar voi felicita „Tea Party” pentru că au transformat aceasta într-o discuţie remarcabilă.”

Pento consideră că problema datoriei SUA este greu de rezolvat şi că ţara devine insolvabilă.

„Odată ce chinezii vor înţelege pe deplin, şi odată cu ei japonezii şi europenii, precum şi toţi creditorii noştri străini, ideea că nu putem plăti datoria noastră fără inflaţie şi monetizare, şi falsificare, va fi o negociere la sânge la trezorerie, care va trimite ratele dobânzilor până la Lună, sau cel puţin la cifre ridicate în mod singur,” a precizat el.

„Şi atunci va fi clar ca bună ziua că SUA este insolvabilă,” a adaugat el. „Şi asta este ceea ce S&P încearcă să evite. Ei ar trebui să fie aplaudaţi şi felicitaţi şi nu demonizaţi la modul în care o face mass-media.”

Deşi previziunile lui Pento pe termen lung sunt destul de sumbre, el încă mai consideră că există o oportunitate de a cumpăra, chiar acum.

„Cursa va începe mâine, atunci când Ben Bernanke se va ridica şi va striga începutul QE3”, pe care l-a prognozat. „Vom începe să tipărim dolari ca pe confetti. Deci, în termeni nominali, media va merge în sus, iar oamenii vor spune „Oh, Doamne! Ce erou a devenit Ben Bernanke!”Desigur, banii nu te vor ajuta să cumperi mai mult, dar asta va arăta bine pe hârtie.”

Marko Pietropoli, consilier financiar la „Wealth Management RM” din Londra, spune că, în absenţa unor indicatori pozitivi, tendinţa generală a pieţei va continua să fie în jos pentru ceva timp.

„Există o mulţime de aspecte care trebuie să fie rezolvate,” a spus el. „Şi eu nu pot vedea modul în care acestea vor fi rezolvate într-un termen scurt. Şi este de asemenea foarte dificil de văzut de unde va proveni creşterea pe mai departe. ”

„Problemele se vor diminua pentru câteva zile, dar apoi există posibilitatea unei reveniri”, a adăugat el. „Pentru următoarele şase până la 12 – 18 luni, prognosticul meu este încă rezervat”.

Sursa: RT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge