Dinu Patriciu prim-ministru?

By | 8 august, 2011
Distribuie prietenilor!

Dinu Patriciu ar putea fi asul din mâneca lui Traian Băsescu în perspectiva viitoarelor alegeri, în sensul că magnatul liberal se pregăteşte pentru fotoliul de premier, în coabitare cu actualul preşedinte şi cu PDL. Scenariul-bombă este aruncat pe piaţă de către Stelian Tănase, care îl prezintă nu ca pe o supoziţie, ci ca pe o informaţie în toată regula. El afirmă, totodată, că în acest moment au loc întâlniri şi negocieri de taină, cel mai adesea în străinătate. „De la cătuşe la Palatul Victoria”, aşa sintetizează analistul de la Realitatea TV traseul pe care ar urma să îl parcurgă Patriciu.

„Urmează evenimente mari. Românii, vi se pregăteşte ceva. Băsescu îşi caută un prim-ministru. Alegere mai bună decât Dinu Patriciu nu are. La «3×3», invitat de mine, Patriciu a zis că se retrage din politică. Mira-m-aş! Abia intră în politica mare, aşa cum e demult în marile afaceri. Cât despre Băsescu, s-ar spăla de toate păcatele şi lăturile. Ar deveni brusc alb ca un… crin, după mişcarea asta savant acrobatică. Vi se pare literatură S.F.? Nu e. Scenariul e prevăzut în mapele Cotrocenilor. Ştie şi Grivei de intenţie şi nu a zis nu. Soluţia ar fi perfectă pentru strategii portocalii. PNL s-ar rupe, mulţi amatori de ghişefturi sătui de opoziţie sunt dornici de plăcintă şi ciolan pe varză. Vă fac pe loc o listă de pofticioşi ministeriabili f.f.f. liberali. Ei s-ar năpusti bucuroşi. PDL s-ar salva de la dezastru. USL ar fi un capitol trecut, PSD rămâne încă o tură în opoziţie”, mai scrie jurnalistul.

„Deocamdată e vorba de subterane, întâlniri tainice, unele în străinătate, ca să nu prindă de veste paparazzi, serviciile şi inamicii comuni. Ocazie cu care se exprimă – în şoaptă –  nemulţumiri în sensul că marele caşcaval e la alţii! Dinspre PDL au început să adie spre liberali tot felul de declaraţii de amor, cereri de logodnă şi alte serenade sub balcon. Iată-l pe Băsescu zicând cu guriţa lui aurită, săptămâna asta, în direct la TV, să îl audă o ţară: „Nimeni nu se îndoieşte că Patriciu ar fi liberal….Nu văd de ce ar fi respinse contribuţiile liberale la o guvernare de dreapta, iar dacă mă întreabă ce tip de alianţă aş vedea utilă pentru România, cu PDL, UDMR şi PNL, va trebui să fie un premier care în mod minimal să nu-şi vândă onoarea pentru a-şi ţine scaunul. La cine se referea Băsescu? La Dinu  Patriciu, dus cu mascaţíi în arestul din Rahova la ordinul lui Băsescu, care îi plătea aşa o poliţă mai veche!”, mai spune Tănase. (B.T.I.)

Sursa: Tricolorul

Asta chiar că ar fi cea ma tare „reevaluare” a lui Traian Băsescu! De la „mogul”, „oligarh” şi „ruşine Dinu Patriciu”, la cel mai bun premier al momentului. 😆

Întrebat dacă ar accepta funcţia de premier în cazul în care i-ar propune acest lucru preşedintele Băsescu, Patriciu a răspuns: “Nu se discută niciodată, nici în afaceri, nici în politică, cu dacă sau cu parcă”.

Sursa: ZiuaVeche

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge