De unde au bani rebelii libieni pentru aşa ceva?

By | 30 august, 2011
Distribuie prietenilor!

În lupta împotriva regimului Gaddafi, rebelii libieni s-au folosit atât de armament clasic de război, cât şi de echipamente sofisticate de supravehere, precum o dronă fabricată în Canada de 120.000 de dolari bucata.

Dimensiunile acestui dispozitiv sunt atât de reduse încât încape într-un rucsac sau într-o valiză şi cântăreşte doar 1 kilogram şi 300 de grame. Drona are patru rotoare în centrul cărora există o cameră de luat vederi, funcţională şi pe timpul nopţii. Dispozitivul este controlat printr-o tabletă touchscreen, care are memorată harta zonei în care se află.

drona Aeryon Labs

Sursa: Adevărul

Dacă e să ne luăm după presa oficială, care îl înfăţişează pe Gaddafi ca pe un tiran absolut, care a ţinut poporul libian timp de 42 de ani sub control, atunci cum se explică faptul că aceşti aşa-numiţi rebeli, au putut să se organizeze şi să aibă şi uriaşele sume necesare achiziţionării de armament şi astfel de tehnologii avansate?

Drona descrisă mai sus este fabricată de firma canadiană Aeryon Labs şi a fost achiziţionată de gruparea de rebeli, după ce câţiva membri ai acesteia au găsit site-urile firmei respective pe Internet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge