Dacă ai bani la bancă nu mai primeşti ajutor pentru încălzire

By | 21 septembrie, 2010
Distribuie prietenilor!

Nemernicia şi dobitocenia guvernului Boc a atins cote inimaginabile. După ce a redus salariile bugetarilor cu 25%, după ce a mărit TVA la 24%, după ce a obligat sute de mii de firme mici şi mijlocii să-şi închidă porţile prin introducerea de taxe şi impozite aberante, după ce şi-a bătut joc de cei plătiţi pe drepturi de autor şi PFA, acum obligă sute de mii de oameni să aleagă între a muri de foame şi a muri de frig.

Pentru că acest guvern nenorocit vrea să suspende acordarea ajutorului de încălzire pe timp de iarnă, persoanelor care au depozite bancare mai mari de 3000 de lei. Bineînţeles, pentru asta sunt băncile, ca poporul să facă credite, nu să aibă economii!

Guvernul a discutat, în şedinţa de luni, varianta ca şi persoanele care deţin depozite bancare în valoare de peste 3.000 lei să nu mai primească ajutoare de încălzire începând cu sezonul rece 2010-2011, lista bunurilor în funcţie de care vor fi anulate aceste ajutoare fiind în stadiu de redactare.

Sursa: Mediafax

Spre exemplu o bătrână pensionară văduvă, care are o pensie de 600 de RON (cum e cazul maică-mii), dacă are strânşi în bancă câteva mii de lei dintr-o moştenire, o vânzare sau chiar din economii de-o viaţă (bani pe care îi păstrează pentru medicamente, tratamente sau înmormântare), este obligată ori să cheltuie banii din bancă pentru a plăti întreţinerea şi apoi să moară de foame, ori să renunţe total la încălzire, caz în care tot ar plăti mult, deoarece RADET include în cost şi propriile sale pierderi.

Sau o persoană care nu îşi găseşte serviciu de mai bine de un an şi are un depozit bancar cu care supravieţuieşte, trebuie ca în această iarnă să cheltuie banii pe întreţinere şi apoi să moară de foame.

Dar dobitocii de guvernanţi nu se opresc aici cu ticăloşia:

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a anunţat, luni, că Guvernul a decis ca persoane care deţin şi alte locuinţe în afara celei de domiciliu, precum case de vacanţă, sau maşini cu o capacitate cilindrică de peste 1.600 cmc nu vor mai primi ajutoare de încălzire, evaluările indicând că peste 10% dintre cele 3,2 milioane familii beneficiare ar urma să nu mai fie subvenţionate.

Sursa: Mediafax

Sunt foarte curios cum vor fi verificate de către autorităţi toate aceste persoane care se află în situaţiile menţionate. Va face statul controale inopinate, sau se vor baza doar pe declaraţiile pe proprie răspundere ale cetăţenilor vizaţi???

8 păreri la “Dacă ai bani la bancă nu mai primeşti ajutor pentru încălzire

  1. Pingback: Dacă ai bani la bancă nu mai primeşti ajutor pentru încălzire - Ziarul toateBlogurile.ro

  2. Meneopol

    De ce ar trebui să plătesc eu întreţinerea cuiva care are economii? Să nu mă jigneşti spunînd că sînt susţinătorul lui Băse sau Boc sau PDL că nu sînt dar sînt rezonabil. Eu nu am 6 mil. salariu ci 18 mil. dar nu-mi permit să fac economii de 30 mil/an şi nici subvenţie de la stat nu primesc că cică mă dă salariul afară din casă.

    Se pare că din dorinţa de a scuipa în gură jegurile pedeliste am uitat să mai judecăm puţin lucrurile, situaţia.

    Dacă pînă astăzi românia ar fi avut o legislaţie bine pusă la punct nu mai existau subvenţii anormale, pensii ciudate, prime şi salarii nejustificate. Ne-am obişnuit să ni se dea, să stăm în centru fără să plătim impozite, să avem maşini de lux impozitate ca orice Logan… Nu ne doare aşa tare că nu avem locuri de muncă dar ne doare că ne-a tăiat subvenţia, nu mă doare că stau singur în apartament de 4 camere dar mă doare că mi s-a tăiat subvenţia. Ştii de ce? Pentru că românul s-a „descurcat” întotdeauna, adică a furat mereu, în fiecare zi. De aia zic că multe din măsurile luate de crăcănaţii ăştia trebuiau aplicate cu mulţi ani în urmă pentru că astăzi uite ce se-ntîmplă, nu mai ştim unde se află dreptatea şi normalitatea.
    .-= Meneopol´s last blog ..Statul zombi =-.

  3. Dan Lee Post author

    Statul plăteşte acum subvenţii pentru căldură pentru că în 20 de ani a distrus economia veche, comunistă şi nu a construit nimic în loc, ci a sărăcit tot mai mult populaţia şi a pus-o în imposibilitatea de a-şi asigura prosperitatea prin forţe proprii. Înainte de a lua măsuri de reducere a subvenţiilor şi ajutoarelor sociale trebuie să asiguri cadrul de dezvoltare economică şi socială, care să permită măcar funcţionarea normală a societăţii.

    Dacă ai 18 milioane salariu şi nu reuşeşti să faci economii înseamnă că ai o problemă serioasă cu administrarea banilor. Eu am avut un salariu mai mic de atât şi în trei ani am reuşit să-mi plătesc taxele la facultate, am făcut şi nişte cursuri şi am economisit şi o sumă destul de importantă cu care mi-am satisfăcut mai târziu nişte trebuinţe atunci când am avut probleme.

  4. cumnatu'

    prietene nu mai fi asa revoltat pentru ca majoritatea celor care primesc ajutoare sunt oameni care traiesc dupa o zi pe alta.te rog fi mai suparat pe oamenii care au adus tara in halul asta,banii tai sunt bine directionati si administrati nu spre cei amarati de care amintesti ci spre baietii destepti care stiu ce sa faca cu ei spre binele tau ca tu sa fi multumit.esti multumit nu?traiesti bine?parintii tai bine si ei?atunci stai linistit basescu si boc lucreaza pentru tine pentru ca esti un tip rezonabil.

  5. Meneopol

    Din capul locului vreau să lămuresc cîteva lucruri: nu sînt într-o dispută cu voi, sînt la fel de revoltat ca şi voi pe politicieni şi adevărat că am fost prea rezonabil cu clasa politică pînă azi (în sensul că nu am făcut o revoluţie pînă azi), promit să rectific această greşeală.
    Revenind la oile noastre:
    1. mi se pare aberant să-mi iei bani din buzunar pentru că tu vrei să faci economii, acesta a fost motivul pentru care am postat primul comentariu.
    2. Dan, nu-ţi doresc să ajungi la un salariu ca al meu şi să simţi pe pielea ta ce înseamnă să creşti un copil în românia, să vrei un masterat, o carte, un concediu, un film şi alte amănunte de-astea lumeşti, adică nimic extravagant. Aşa că nu mai judeca pentru că de la înălţimea vîrstei tale se pare că nu ai dreptul să faci astfel de judecăţi.
    3. Prietene, după cum ai să remarci singur, cei care trăiesc de pe o zi pe alta nu vor face gît la asemenea decizii, doar cei care fac economii vor fi supăraţi că nu le mai plătesc eu concediul de anul viitor, dacă înţelegi ce zic.
    4. Probabil am să te supăr încă odată dar nu sînt adeptul sprijinirii celor săraci şi în nici un caz împins de la spate de stat. Dacă vreau să fac acte de caritate este alegerea mea. Şi ai dreptate, nu sînt mulţumit de administratorii ţării şi nu pot să mai fiu rezonabil cu ei dar aştept de la tine, de la el, de la mine, sclipirea de inteligenţă, de revoluţionar, ideea salvatoare dar nu bocete de fată mare care plînge că tre’ să-şi plătească gazul din merţan cu banii economisiţi pentru „înmormîntarea” de anul viitor.

    Nu vreau să fii rezonabil cu muiştii ci cu mine. Mai întreb odată: de ce trebuie să rup eu de la gura copilului meu ca să plătesc întreţinerea unui străin?
    .-= Meneopol´s last blog ..Butoiul găurit =-.

  6. Dan Lee Post author

    Prietene, ce nu înţelegi tu este faptul că nu din buzunarul tău se iau banii cu care vor fi plătite ajutoarele sociale. Asta este lozinca cu care ţi-au spălat creierii guvernul şi băsiştii. Banii tăi opriţi de stat prin taxe şi impozite îţi sunt luaţi oricum şi ajung mai mult ca sigur în buzunarul unui baron PDL-ist sau ale unui bancher străin care are are afaceri cu statul.

  7. Meneopol

    Păi io vorbesc degeaba aici? Nu înţelegi că oriunde s-ar duce, banii aceia din buzunarul meu pleacă? Eu întreţin şi pe milionar şi pe sărac din super-salariul meu. Mai e nevoie să repet că dacă vreau să fac acte de caritate prefer să le fac atunci cînd vrea conştiinţa mea? Crezi că mă încălzeşte cu ceva faptul că banii mei întreţin un bogat sau un sărac cînd de fapt eu nu reuşesc să mă întreţin pe mine?

    Nu sînt omul care să dea cămaşa de pe el, nu sînt omul care să întoarcă şi celălalt obraz, nu cred în caritate şi nu vreau să ajut pe nimeni atîta timp cît eu nu trăiesc bine. Nu sînt un bun creştin iar în perioada asta cred că şi cei mai buni creştini îşi rectifică puţin din atitudinea şi-aşa falsă, puţini mai sînt cei care îşi îndreaptă atenţia către semenii lor aflaţi în suferinţă.

    E greşit să iei de la unii (puţini la număr) şi să dai la alţii (foarte mulţi), aşa încurajezi nemunca, şpaga, delăsarea, hoţia şi nici nu-i vei mulţumi pe cei săraci. Spre exemplu germanii de 45-60 de ani sînt foarte supăraţi pe măsurile sociale luate de autorităţi în ultimii 15 ani, măsuri prin care o familie de trei persoane (soţ-soţie-copil) poate sta liniştită acasă trăind din ajutorul de şomaj şi alocaţia copilului. Multe persoane bune de muncă şi pregătite bine pentru muncă au ales să o frece pe banii celor care încă mai muncesc. Asta ar trebui să ne nemulţumească şi pe noi, măsurile populiste şi care nu rezolvă problema.

    Dar pe noi ne nemulţumeşte faptul că statul fură şi în loc să dea la săraci dă la bogaţi. Permitem hoţia dar numai dacă ne iese ceva, dacă nu ne iese… nu-i bine!

  8. Dan Lee Post author

    Cred că nu ne putem înţelege! Ai o idee fixă, care nu mai lasă loc pentru altceva în capul tău. O să fiu de acord cu faptul că se încurajează nemunca, atunci când vom avea cât de cât o economie şi vor fi suficiente locuri de muncă, măcar pentru 3 sferturi din populaţia activă, iar oamenii vor prefera să stea acasă pe ajutoare de la stat. Deocamdată acest lucru e doar propagandă pdlisto-băsistă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge