Tineri britanici au primit bani pentru a iniţia revolte în Leicester

By | 13 august, 2011
Distribuie prietenilor!

Deoarece tulburările masive care afectează Regatul Unit s-au răspândit de la Londra către alte oraşe noaptea trecută, au apărut informaţii că anumite persoane care se declarau jurnalişti au oferit bani tinerilor pentru a începe revolte, sugerând contribuţia acestora la provocarea unora dintre actele de violenţă.

Potrivit mesajelor de pe Twitter, trimise de către oameni care au fost în oraşul Leicester noaptea trecută, încercând să-şi apere comunităţile, adolescenţi au fost puşi să provoace haos în schimbul unor sume de bani. Leicester a fost lovit de violenţă mai târziu în acea noapte, tinerii atacând clădirile din centrul oraşului.

„Au fost roiuri de tineri asiatici cu cagule, negri şi albi, în jur ​​20 de ani, iar unii de cel mult 12 ani, fiind goniţi din centrul oraşului Leicester, pe la miezul nopţii,” a declarat pentru BBC James Cockerill, proprietarul unui club de noapte.

mesaje twitter revolte

Daţi click pe imagine pentru mărire!

Într-un mesaj care a fost transmis mai departe la Poliţia Comitatului Leicester, un utilizator de Twitter numit „leicestertalk” scria, „AadamSparkzz & colegii lui au primit bani de la aceşti “jurnalişti” pentru a începe o revoltă în #Leicester.”

„Idioţi care au încercat să ne ofere bani pentru a începe o revoltă în #Leicester”, spune un alt mesaj, care include şi o imagine ataşată cu o maşină albastră parcată pe marginea trotuarului, iar ocupanţii acesteia aflându-se în apropiere pe stradă.

„Mass-media a decăzut şi mai mult – mituind copii pentru a porni o revoltă. Mărturie de încredere stă faptul că acest lucru tocmai s-a întâmplat în #Leicester, ” spune un alt mesaj.

Judecând după mesajele de pe Twitter, bărbaţii din vehicul, evident, le-au spus copiilor că sunt jurnalişti. Placa de înmatriculare a vehiculului arată că maşina este un Volkswagen Passat Se Tdi (limuzină cu 4 uşi). Oricum, vehiculul poate nu are nicio legătură cu oamenii din imagine.

Cei care au postat pe forum au speculat aseară că pretenţia de a fi jurnalişti poate fi doar o acoperire a celor pentru care barbatii văzuţi în imagini lucrează cu adevărat. Cu toate acestea, este important să se sublinieze că, afirmaţia că ocupanţii au oferit bani copiilor pentru a începe revolte, nu este nimic mai mult decât o afirmaţie în acest moment.

Angajarea de provocatori sau folosirea de poliţişti sub acoperire pentru a începe revolte a devenit o metodă de rutină pentru a justifica represiunile brutale, cu toate că tactica este folosită mai mult în timpul summit-urilor globale.

Ne-am documentat în numeroase cazuri, începând cu Marea Britanie, Canada şi până în Statele Unite, unde autorităţile au folosit fie grupuri de anarhişti negri, pentru a genera violenţă, sau pur şi simplu s-au bazat pe propriii lor agenţi de poliţie sub acoperire, care s-au dat drept scandalagii pentru a provoca haos.

Sursa: Infowars.com

O părere la “Tineri britanici au primit bani pentru a iniţia revolte în Leicester

  1. Pingback: David Cameron propune revizuirea drepturilor omului la nivel european | Dan Tănăsescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge