Interlopizarea României

By | 10 octombrie, 2011
Distribuie prietenilor!

Azi, pe toate canalele de ştiri, se discută aprins cazul baschetbalistului american Hardy Chauncey, ucis în urma unui conflict iscat într-un club din Giurgiu. Într-una din dezbateri, comentatorul sportiv Dumitru Graur făcea câteva observaţii interesante referitoare la acest caz.

El a remarcat faptul că reprezentanţii Poliţiei din Giurgiu s-au grăbit să declare public că agresorul sportivului american nu face parte din niciun clan interlop local. Pe lângă asta, există informaţii că aceste grupuri de infractori din localitate l-au ajutat chiar pe actualul primar al oraşilui să ajungă în funcţie. Apoi se pune întrebarea, dacă aceste organizaţii interlope sunt cunoscute şi li se cunoaşte activitatea în zonă, de ce nu sunt anihilate?

Imediat mi-a adus aminte de o decizie a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), aceea de a trece serviciile de ordine publică şi rutieră de la Ministerul de Interne în subordinea Primăriilor. Vă daţi seama ce efecte va avea punerea în aplicare a acestei măsuri?! Bănuiesc că ea a fost gândită pentru a putea controla mai bine rezultatul viitoarelor alegeri, dar consecinţa cea mai gravă va fi, practic, din cauza lipsei de disciplină şi a controlului guvernamental, fuzionarea poliţiei, a primăriilor şi a clanurilor interlope în organizaţii criminale de tip mafiot care vor face legea în ţară, în special în localităţile mici.

Şi atunci vom deveni asemeni ţărilor latino-americane, unde organele de ordine sunt înfrăţite cu infractorii şi terorizează populaţia lipsită de apărare.

O părere la “Interlopizarea României

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge