Satanizarea conştiinţei colective

By | 29 octombrie, 2011
Distribuie prietenilor!

De azi dimineaţă sunt bombardat cu ştiri despre Halloween: cu ce ar trebui să se îmbrace politicienii de Halloween, cu ce se pot îmbrăca oamenii în general de Halloween, la ce petreceri putem merge de Halloween…

Oare ce legătură are această sărbătoare numită “Halloween”, cu tradiţia şi spiritualitatea românească? Nici una! Este o sărbătoare băgată românilor pe gât cu forţa, de mass-media şi publicitate şi preluată cu mare entuziasm de o serie de idioţi, care consideră că pentru a fi grozav, trebuie să imiţi tot ce vine de la americani.

Pe de altă parte, Halloween-ul este o sărbătoare păgână foarte veche, de origine celtică, ce are la bază credinţa în spirite malefice, demoni, magie neagră şi alte elemente oculte. Deci este o sărbătoare care promovează maleficul şi spaimele ancestrale ale omului primitiv.

În paralel cu promovarea excesivă a acestei sărbători, care tinde să devină tradiţie şi la noi, sunt publicate multe ştiri care atacă religia creştin-ortodoxă, pe care am moştenit-o de la străbunii noştri. Pe lângă multele articole de batjocură la adresa celor care merg în pelerinaje şi sărută moaştele sfinţilor pe care îi sărbătorim în această perioadă a anului, a mai apărut o ştire care spune că oamenii care cred în Dumnezeu sunt mai leneşi:

Credincioşii sunt mai puternici în faţa tentaţiilor de tot soiul, însă sunt şi mai leneşi decât cei care nu cred în Dumnezeu, au stabilit cercetătorii de la Universitatea canadiană Waterloo, în urma unui studiu desfăşurat pe 350 de studenţi.

Oamenii de ştiinţă au constatat că voluntarii care cred că soarta lor se află în mâinile lui Dumnezeu sunt mai puţini motivaţi să lupte pentru a-şi îndeplini visurile, scrie LiveScience. Din moment ce divinitatea le controlează destinele, eforturile de a-şi atinge scopurile devin oarecum inutile.

Sursa: Realitatea.net

Urmând un raţionament logic ce putem deduce de aici? În primul rând, să fii un om care îşi urmează scopurile şi este dispus să muncească pentru a şi-le atinge, este un lucru bun şi de dorit. Dacă oamenii care cred în Dumnezeu sunt leneşi, atunci soluţia ar fi să nu mai creadă în Dumnezeu, nu?!

Deci mergeţi la Halloween, credeţi în demoni şi fantome şi nu mai credeţi în Dumnezeu! Credeţi că asta e un lucru bun?!

7 păreri la “Satanizarea conştiinţei colective

  1. iulian

    nu ne-a fost bagata pe gat. doar am „luat-o” noi din slugarnicie, doar ne pricepem la asta de 2000 de ani 🙂 k d-aia nu ne-a clintit nimeni d-aci de la portile ceriului, muicaaaaa..

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Care noi, eu nu am luat nimic!!! Ne-a fost băgată pe gât prin mass-media, marketing şi publicitate, pentru că în afară de astea şi cei care lucrează în domeniu, nu am auzit pe nimeni agitându-se cu Halloween-ul!

  3. Sorin

    Da, sunt de acord ca a fost bagat cu forta de mass-media si e o sarbatoare pagana. Dar nici cu multi din preotii si mai marii lor din zilele de azi nu imi este rusine !

  4. iulian

    sa nu exageram. sunt cativa pierde-vara mascati prin baruri fancy iar duduile de la protv-uri le vara microfonu sub nas pt. 2-3 balbaieli.. in rest nimic alarmant. no big deal, nu e nimeni in piata. mai gretos mi se pare 4 iulie in herastrau

  5. Andrei

    HALLOWEENU-ul intradevar este o sarbatoare de origine din USA dar e ceva gen ca Sfantul Nicolae de la noi in special cred ca sarbatorile astea cel mai mult sunt pentru copii din zilele noastre o zi in care sa se costumeze si sa se joace cum vor ei primid cate o bomboana o ciocolata ca de Sfantul Nicolae
    Personal nu cred ca ar trebui sa facem atata TAM-TAM ca a inceput HALLOWEENUU-ul sa se sarbatoreasca si in Romania, din cate stiu scolile, gradinitele si liceele sunt aproape toate care fac un fel de bal mascat si unele cluburi pentru persoanele mai invarsta care vor sa se distreze in felul acesta , ca ne zice mass-media de lumea mondena sau de sarbatoare e partea a doua tot timpu o sa caute sa faca stiri despre oricine si orice
    Parerea mea este atata timp cat nu te intereseaza un lucru si crezi ce sti tu ca e mai bun sau mai bine pentru tine nu ai nici o problema cu ce se intampla in jurul tau pentru ca sti cum sa faci ca sa iti fie tie bine nu restora

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge