Dmitri Medvedev consideră că renaşterea ortodoxiei în Rusia este un miracol

By | 9 noiembrie, 2011
Distribuie prietenilor!

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a declarat recent că reînviorarea ortodoxismului din Rusia, în ultimii 20 de ani, este un „miracol”, ţinându-se seama de deceniile de persecuţii ateisto-comuniste. Mai mult, liderul de la Kremlin apreciază colaborarea dintre Biserica Ortodoxă Rusă şi instituţiile statului ca fiind deosebit de fructuoasă.

Medvedev a declarat la o întâlnire cu Patriarhul Chiril şi cu membrii comunităţii ortodoxe din Rusia, desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute, că în urmă cu 20 de ani nu şi-ar fi imaginat o renaştere atât de rapidă a credinţei şi o creştere atât de spectaculoasă a numărului de enoriaşi. Medvedev a atribuit această reînviorare a creştinismului ortodox eforturilor Patriarhului, clericilor şi donatorilor, precum şi politicilor de stat.

“Astăzi, datorită activităţii noastre comune, datorită eforturilor Preafericitului Patriarh Kiril, Biserica duce o colaborare fructouasă cu structurile de stat, cu instituţiile publice. În ultimii ani, într-o perioadă scurtă am reuşit să punem împreună cîteva începuturi importante”, a declarat şeful statului.

Totodată, el a subliniat importanţa introducerii obiectului „Bazele Culturii Ortodoxe” în curricula şcolară, declarând că, în prezent, această materie este predată în 10.000 de şcoli din 21 de regiuni ale Rusiei.

“În timpul ultimilor doi ani, începând cu semestrul al IV-lea al anului de învăţământ 2009-2010, valorile şi tradiţiile Ortodoxiei au început să fie studiate de copii la acordul părinţilor în 10.000 de şcoli din 21 de regiuni ale ţării. Iar în anul care urmează Bazele Culturii Religioase vor fi predate în toate instituţiile de învămământ. Şi probabil, există cîteva dificultăţi şi nuanţe în privinţa acestui lucru, dar cu toate acestea, decizia a fost deja luată, şi ea este adusă la îndeplinire. Şi cel mai important lucru este că avem deja şi roade”, a subliniat Medvedev.

Preşedintele rus consideră că, de fapt, creştinismul ortodox a ajutat Rusia să-şi păstreze valorile tradiţionale şi să contracareze doctrinele care dau naştere la conflicte sociale, ostilitate, violenţă şi instabilitate.

„Trebuie să avem dorinţa de a promova valorile tradiţionale în ţara noastră. Acest lucru este deosebit de important în această lume complexă, aflată în permanentă schimbare. (…) Ortodoxia îi ajută pe oameni să îşi găsească drumul în viaţă”, a conchis Medvedev.

Sursa: FrontPress.ro

2 păreri la “Dmitri Medvedev consideră că renaşterea ortodoxiei în Rusia este un miracol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge