După Libia urmează Rusia?

By | 25 august, 2011
Distribuie prietenilor!

Senatorul american şi fostul candidat la preşedinţie, John McCain a criticat Rusia, spunând că ar putea fi următoarea ţară care va experimenta o revoltă în stil Libia.

Dar senatorul McCain are o viziune exagerată, crede corespondentul RT la Washington, Gayane Chichikyan.

McCain este convins că „primăvara arabă” se va amplifica şi se va extinde spre ţări precum China şi Rusia, care potrivit lui „au nevoie de democraţie”, la fel ca şi Libia.

La un moment dat, el chiar a spus că Libia a obţinut deja democraţia, fapt care este însă departe de realitate conform situaţiei de pe teren.

Chiar şi în cazul în care „Consiliul Naţional de Tranziţie” preia Tripoli, acesta nu este un guvern ales de poporul libian. Şi mulţi libieni sunt indignaţi de faptul că puterile străine au făcut, în esenţă, această alegere pentru ei.

Apoi, privind în urmă la Egipt, oamenii de acolo nu prea par să fi obţinut lucrurile pentru care au luptat.

În ceea ce priveşte democraţia invocată în aceste ţări, există încă o mulţime de întrebări, dar în conformitate cu McCain, „Focul revoltei este tot mai mare şi trebuie să se îndrepte către alte ţări.”

Şi în conformitate cu el „următoarea oprire” este Siria. „După Gaddafi, Bashar Assad este cel care stă să scadă”, a declarat McCain.

Prin declaraţiile sale, spune Gayane, McCain este văzut ca un purtător de cuvânt al puterii de la Washington, care ar vrea să vadă unele ţări, în special cele bogate şi importante strategic, răsturnate.

Este destul de interesant faptul că senatorul McCain se referă la unele dintre cele mai bogate ţări din lume şi practic face apel la revoluţii în aceste ţări, presupunând că „condiţiile de trai de acolo sunt atât de rele, încât e nevoie ca oamenii să se revolte imediat.”

Între timp, sondajele arată că majoritatea americanilor nu sunt mulţumiţi de direcţia în care economia lor se îndreaptă. Şi urmând logica lui McCain se pune întrebarea: acest lucru înseamnă că americanii trebuie să iasă în stradă şi să se revolte?

Sursa: RT

3 păreri la “După Libia urmează Rusia?

  1. f;sbgje

    Gretzosul asta a fost doborat in Vietnam, a stat cativa ani prizonier, iar dupa ce s-a intors, si-a lasat sotia pt. o putoare milionara; uite-asa a ajuns jegul catindat prezidentiabil.

  2. iancu

    Rusia e un os prea mare pentru americani, alias NATO, o să-i sufoce înainte chiar de a-l apuca, păcat doar de Românii ce vor cădea fără nici o idee de ce se întâmplă, asta datorită ipocriților ce huzuresc în ultimele zile cele-a mai rămas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge