Serviciile funerare, o afacere de viitor în România

By | 11 ianuarie, 2012
Distribuie prietenilor!

Azi am avut de rezolvat nişte treburi şi am dat o raită prin Bucureşti. Am remarcat cu stupoare că, acolo unde altădată era o patiserie, o librărie, un magazin alimentar, sau de confecţii second-hand, acum, în spaţiul respectiv, poţi zări prin geamurile fumurii coşciuge, coroane de flori artificiale, lumânări groase de ceară albă şi alte accesorii macabre, iar deasupra intrării scrie, cu litere aurii pe fond negru, “Servicii funerare complete” sau “Servicii pompe funebre”, obligatoriu cu menţiunea “Non-Stop”.

servicii funerare

Şi la mine în cartier s-au înmulţit acest gen de afaceri cu înmormântări! Chiar azi am numărat vreo 4 astfel de localuri. Într-unul din ele am zărit un tânăr de cel mult 22 de ani, înconjurat de capace de sicrie, aranjamente florale funerare şi lumânări, care stătea pe un scaun, într-o poziţie lejeră şi îşi butona de zor telefonul. Mă şi gândeam, oare ce salariu primesc aceşti oameni, care sunt obligaţi să trăiască jumătate din zi într-o astfel de ambianţă sinistră? 😆

Cert este că astfel de afaceri – care au ca obiect de activitate asigurarea trecerii pe lumea cealaltă, în condiţii cât mai bune, a celor decedaţi – au mare succes în ultimul timp, având în vedere că, în plină criză, se deschid noi şi noi astfel de firme.

Şi de ce n-ar fi aşa? Doar Guvernul şi preşedintele nostru drag au oferit toate condiţiile necesare înfloririi industriei morţii! Pe lângă tăieri de salarii şi pensii, creşterea birurilor populaţiei, îndatorarea ţării la maxim, distrugerea economiei şi reducerea masivă a locurilor de muncă, aleşii noştri au creat şi un cadru legislativ propice: Legea Salarizării, Legea Pensiilor, Noul Cod al Muncii, Noul Cod Fiscal şi urmează la rând Legea Sănătăţii, care va fi cu siguranţă cea mai tare dintre toate!

Toate aceste “reforme” şi “măsuri” vor furniza materie primă din belşug pentru firmele de pompe funebre în următorii ani. Garantat!

4 păreri la “Serviciile funerare, o afacere de viitor în România

  1. Marius

    Intr-adevar, pe langa atatea legi oferite de Guvern care par ca aduc beneficii firmelor de servicii funerare ar trebui si o legea a serviciilor funerare pentru ca lumea sa nu se mai impiedice la tot pasul de coroane artificiale, sicrie si alte obiecte de inmormantare, pe orice trotuar ai merge. Putina decenta in afisarea acestor lucruri cred ca ar face bine acestui domeniu.

  2. Alex

    Nu exista lucru, material sau imaterial, din care sa nu se faca bani. Si chiar de-ar exista, e bine sa nu se spuna; imediat vor sari unii sa faca bani din el…

  3. Cami

    In alte orase au mai mult „umor”!
    http://www.trilulilu.ro/iliepamfilie/0ba8e3f0cf3d87
    http://www.realitatea.net/firmele-de-pompe-funebre-ofera-inmormantari-la-reducere_804071.html

    Mortalitatea e in crestere, mai ales pentru ca cei buni nu prea mai fac nimic ca sa triumfe si binele.
    „Lumea nu va fi distrusa de cei care fac rau, ci de aceia care îi privesc si refuza sa intervina.”(Albert Einstein)

    http://www.cluj-am.ro/caleidoscop/poezie-muzica-pictura.html

    http://www.nicepps.ro/prezentare-pps-ppt-sunt-de-acord-6094.html

    http://www.nicepps.ro/prezentare-powerpoint-misterele-aeroportului-denver-10193.html

  4. Bogdan

    Nu se „inmultesc” companiile de pompe funebre ci doar dau faliment unele si se nasc altele pentru ca e un domeniu nereglementat si in care sunt putini profesionisti iar cei mai mult sunt speculanti . . . care dispar lasand locul altora . . . In Romania sunt constant de cativa ani aproximativ 1.000 de companii de pompe funebre. Restul, nu mai conteaza 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge